Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Проблемні банки потрібно або націоналізувати, або ліквідувати, - Пинзеник

Для виходу з банківської кризи необхідно швидко приймати рішення про рекапіталізацію і ліквідацію проблемних банків. Про це в кулуарах Верховної Ради заявив народний депутат (депутатська група УДАР) Віктор Пинзеник, повідомила прес-служба УДАРу.

"Банківська система хвора, у неї є серйозні проблеми. Для того, щоб її "оздоровити" одну частину банків необхідно ліквідувати, а іншу рекапіталізувати. Мова йде по суті про примусову націоналізацією банків. Це необхідно робити швидко. Але руху в цих напрямках у нас майже не відбувається", - зазначив він.

Крім того, "ударівець" наголосив, що в банки не потрібно вводити тимчасову адміністрацію, а необхідно правильно провести реалізацію активів. "Кожен банк, що має багато проблемних активів, напевно знає, що вони не мертві і мають якусь вартість. Тобто якщо цей актив банк продасть, він отримає гроші, за допомогою яких зможе розрахуватися з вкладниками. Правильно проведена процедура ліквідації вкладів, дозволить повертати вклади без фонду гарантування", - пояснив парламентарій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ