Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Журналістам показали російського бойовика. Фото

Служба СБУ затримала росіянина, який приїхав воювати в Луганську область на стороні бойовиків.

Затриманим, якого журналістам презентував міністр інформполітики Юрій Стець, виявився 30-літній росіянин Хлюпик Валерій В'ячеславович.

Він народився в Абхазії в місті Ткварчели, в 1994 році змушений як переселенець переїхати у Краснодар.

 

У 2004 році потрапив у російську армію до 10-ої бригади спецназу ГРУ РФ, воював на території Чечні, в 2006 році звільнений у запас на посаді старшого розвідника. Після цього жив у Волгограді.

До 2014 року працював водієм на підприємстві, але в грудні 2014 року був звільнений з роботи. За його словами, скорочення на роботі сталося через ситуацію  після окупації Криму. Він заробляв 20 тисяч рублів, йому обіцяли в утворенні "лнр" 3 тисячі рублів на день.

Потім, за його словами, погодився їхати найманцем у Луганську область на стороні бойовиків.

"У грудні 2014 приїхав товариш Олексій, запитав не чи хочу я потрапити в "лнр", платять непогано. Я зайшов на сайт подивитись, як потрапити в "лнр/днр", було багато відгуків про те, що вони забезпечують обмундируванням, коштами. Треба було відкривати валютний рахунок", - розповів він.

"У лютому прийшла повістка від військкомату на перепідготовку. Спізнився не приїхав вчасно, військком волгоградського військкомату особисто запропонував поїхати в "лнр", - розповів він.

"У мене батько в Біловодському районі. Але перед цим, коли спілкувалися з військкомом можна піти в одноразову операцію, проїхати від Луганська до Беловодська всі блокпости, контрольно-пропускні пункти зняти на відео, зафіксувати скільки людей", - розповів Хлюпик.

 

За його словами, на території "лнр" товаришів по службі не зустрічав, але по дорозі туди в автобусі зустрів одного знайомого, який був найманцем у "лнр" із кінця літа.

Він також розповів, що перед під'їздом до митниці, перед Міллерово стоїть дуже великий ешелон з технікою і стоять на ньому танки й самохідні установки. "Зброя вся російська", - сказав він.

"Коли заїжджали в Луганську область на рейсовому автобусі "Волгоград-Луганськ" російська митниця формально поставилась до документів, за нею була митниця "лнр". Там стояли російські військові, із шевронами й у формі".

"Мене мали просто поставити на блокпост, перевірку автотранспорту, особистих речей документів, я не мав брати участь в якихось бойових діях, терористичних актах", - розповів він.

Затриманий кілька разів повторив, що люди їдуть на Донбас, бо російські ЗМІ не повідомляють правду про те, що там відбувається. "Їдуть багато жінок з Росії на територію лнр", - додав він. 

За інформацією "Української правди", Хлюпик не встигнув провести жодної операції, був затриманий співробітниками СБУ. Обставини затримки не розкриваються.

Порушено кримінальну справа по ст. 15 і 258 год 3 – тероризм.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ