Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Для наступних поколінь українців Роман Шухевич став прикладом у боротьбі за свою державу, - Колодій

На цьому наголосив у своєму виступі голова Львівської обласної ради Петро Колодій 5 березня на заходах з ушанування пам’яті Головнокомандувача УПА Романа Шухевича, які відбулися біля пам’ятника Романові Шухевичу в Білогорщі, повідомила прес-служба Львівської облради.

Саме на цьому місці 65 років тому героїчно загинув генерал-хорунжий УПА. Віддати шану Героєві прийшли голова Львівської обласної ради Петро Колодій, голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка, депутати Львівської обласної ради Андрій Холявка, Йосиф Ситник, Андрій Корнат, Юрій Зірченко, Мирослав Сеник, представники ветеранських і громадських організацій, ліцеїсти.

Представники обласної влади та громадськості поклали квіти до пам’ятника Романові Шухевичу в Білогорщі. Опісля священики відслужили панахиду. Далі відбулося віче.

Звертаючись до громадськості, голова Львівської обласної ради Петро Колодій відзначив: „Роман Шухевич та вояки УПА стали прикладом для наступних поколінь українців – для Героїв Небесної Сотні, для тих, які сьогодні на сході України відстоюють незалежність держави. Приходячи сюди, ми повинні усвідомити, що ми зробили, що нам обов’язково ще треба зробити. Адже саме ті герої віддали все для того, щоб Україна була, а в Україні були такі громадяни, які завжди готові стати на її захист. Подвиг цих людей страшить Кремль і сьогодні, бо там розуміють, що тут, у Галичині, живуть нащадки воїнів УПА, які ніколи не зречуться своєї держави”.

Петро Колодій охарактеризував завдання для кожного з нас, щоб Україна перемогла: „Відстоюючи незалежність своєї держави, кожен із нас на своєму місці повинен робити свою справу. З особливою ретельністю нам слід ставитися до інформаційної діяльності. Ми повинні розказувати про звитяги наших героїв, брати історико-пізнавальну, патріотичну літературу та їхати в Центральну Україну, Східну Україну”.

Наприкінці виступу голова Львівської обласної ради наголосив: „Вірю, що Україна переможе!”

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ