Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині поширюють інформаційний листок про ситуацію на фронті

Вже майже місяць при Львівській облдержадміністрації працює координаційний центр з питань мобілізації та АТО. У центр надходить інформація з офіційних джерел (силових структур, соціальних служб та відділів охорони здоров’я), яка після опрацювання подається у медіа-засобах в доступній і зрозумілій для громадян формі, повідомила прес-служба Львівської ОДА.

За словами куратора Медіа-центру Валерія Лазарчука, найважливіше - це те, що інформація є перевіреною і офіційною. А на фоні поширення у соцмережах антиукраїнської дезінформації та деяких ЗМІ є контрпропагандистською.

Все більшої популярності серед мешканців Львівщини набуває медіа-листок інформаційного центру. Це щоденник, який містить лише кілька коротких інформаційних повідомлень, що стосуються питань перебігу антитерористичної операції та мобілізаційного процесу на Львівщині. Окрім того листок містить патріотичні історії з життя наших бійців на передовій а також після повернення додому. У форматі А-4 розповідається про новітні технології та бойові машини у зоні проведення АТО.

Важливою складовою інформаційного забезпечення населення є соціальні ініціативи державних органів, спрямовані на захист учасників АТО. За допомогою розгалуженої системи оповіщення в районних державних адміністраціях, медіа-листок координаційного центру потрапляє у кожне село, селище, місто Львівщини.

Ознайомитися зі свіжим номером щоденника можна на медіа-щитах, дошках оголошень на вулицях та майданах населених пунктів, біля магазинів, шкіл, церков, тощо. Також сторінка доступна на  інформаційних стендах держустанов, підприємств області. 

Почути інформацію від координаційного центру можна і у дротовій аудіо мережі. Щодня в інформаційних випусках «Львівського радіо» звучить рубрика від координаційного центру Львівської облдержадміністрації.

Нагадаємо, до складу координаційного центру з питань мобілізації та АТО входять представники Служби безпеки України, Прокуратури, Міністерства Внутрішніх Справ, Міністерства оборони, Львівського обласного військового комісаріату, Прикордонної служби, Державної служби з надзвичайних ситуацій, Львівської обласної ради, Львівської обласної державної адміністрації.

Довідка.

Координаційний центр з питань мобілізації та АТО було відповідним розпорядженням голови Львівської облдержадміністрації на виконання Указу Президента України від 30 січня 2015 року № 40/2015 «Про додаткові заходи щодо забезпечення проведення часткової мобілізації у 2015 році», з метою забезпечення об’єктивного висвітлення найважливіших суспільно-політичних питань життєдіяльності області, питань проведення АТО і мобілізаційної кампанії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ