Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Олег Соскін: Я готовий очолити Національний банк і врятувати гривню

Я готовий очолити Національний банк і врятувати гривню, - Олег Соскін, голова Української Національної Консервативної партії.

"Я вже неодноразово заявляв, що в цей важкий час готовий очолити Національний банк України і врятувати українську гривню. Від своїх слів я не відмовляюсь і зараз, якщо знайдеться хоча би 15-20 тисяч свідомих громадян України, які готові до такого процесу, щоб згідно із 5 статтею Конституції України повернути Національний банк України під контроль українського народу.

Президент України, Верховна Рада Україна уповноважені народом України призначити і затвердити голову Національного банку. Але вони призначили і затвердили особу, яка виявилась ворогом України і українського народу. Оскільки всі без винятку громадяни України постраждали від дій Гонтарєвої, то прийшов час застосувати на практиці 5 статтю Конституції, яка визначає, що народ є єдиним джерелом влади в Україні. Ця норма є нормою прямої дії згідно із 8 статтею Конституції України.

Ще раз повторюю, для того, щоб повернути Національний банк України під контроль українського народу на основі Конституції необхідно, щоб під Нацбанком зібралось хоча би 20 тисяч громадян.

Я готовий очолити Національний банк України і в найкоротші терміни протягом кількох тижнів укріпити курс української гривні хоча би для початку до 12 гривень за долар.

Якщо я стану головою Національного банку України, перші мої кроки полягатимуть у тому, що:

будуть скасовані всі валютні обмеження для експортерів і взагалі всі обмеження на обіг, покупку, продаж валюти, на торговельні, інвестиційні, платіжні операції,

буде дозволено купувати нерухомість, будь-яку іншу власність за валюту — або готівкову, або безготівкову, кому як зручно,

буде скасовано обмеження на покупку валюти, скасований збір в розмірі 2% на валютні операції,

всім бажаючим буде дозволено відкривати обмінні пункти через агентські угоди з банками,

гривня буде прив'язана до SDR – спеціальних прав запозичення, безготівкового платіжного засобу МВФ,

Національний банк не буде надавати комерційним банкам кредити у вигляді так званого рефінансування,

будуть зняті всі обмеження на ввезення і вивіз валюти, в тому числі і через платіжні системи.

Тобто Україна знову стане частиною цивілізованого європейського ринкового простору. Таким чином монетарна політика України стане однією із найбільш ліберальних. Зрозуміло, що ми не будемо брати кредитів у МВФ, тому що ці кредити все одно треба буде повертати з відсотками.

Я гарантую, що здійсню всі ці кроки, які допоможуть врятувати гривню і ревальвувати її курс. Вважаю, що я на сьогоднішній день є на цьому просторі найбільшим спеціалістом по міжнародним фінансам, і своєю біографією і життєвим шляхом я це довів.

А якщо хтось зі мною не згідний, давайте проведемо відкриту дискусію у телевізійному ефірі. Я готовий зустрітися з будь-ким, хто вважає, що у нього свій підхід до монетарної політики і він може у прямому ефірі довести більшу компетентність, ніж я. Готовий до відкритої полеміки із будь-ким, хто не розділяє мою позицію", - оприлюднив свого роду передвиборчу програму, на посаду голови Нацбанку, Олег Соскін, голова Української Національної Консервативної партії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ