Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Новий директор кінотеатру "Сокіл" власноруч робить ремонт до відкриття, не чекаючи на фінансування з бюджету

1/3
Після реорганізації ДКП кінотеатр "Сокіл" у ЛКП "Львівський кіноцентр", рішенням Львівської міської ради 2 березня новим директором призначено Андрія Породка. Відкриття кіноцентру заплановано на 20 березня. Уже зараз новий директор разом із своїми друзями власноруч займається ремонтом та прибиранням в кінотеатрі перед його відкриттям.

"Цього року вперше з бюджету розвитку було виділено 200 тисяч гривень на фінансування кінотеатру. Ми плануємо їх витратити на заміну старих вікон, а також провести перекриття та утеплення даху, провести ремонт фасаду", - розповів журналісту Гал-інфо Андрій Породко.

Наразі виділенні кошти іще не надійшли на рахунок кінотеатру, тож колектив власноруч займається ремонтом, аби встигнути до 20 березня. На цю дату заплановано урочисте відкриття.

"Хочеться до відкриття все гарно облаштувати. Хоч гроші і закладені в бюджеті, але поки ми їх отримаємо, пройде багато часу, тому наразі вирішили своїми силами зробити тут ремонт. Я залучив декілька молодих дизайнерів котрі запропонували зашити стіни ОСБ, стелю пофарбувати білим. Зараз замальовуємо рами вікон чорним кольором. Ми прибрали горище, і виносимо усе сміття", - зазначив Андрій Породко.

Коштом колективу уже було зроблено ремонт в туалетах, замінено частину вікон на сучасні металопластикові, оновлено буфет та кухню. Також замінили ковролін в кінозалі та придбали новий екран, кінопроектор, звукову систему та освітлення. "Зал ми облаштували так, щоб тут можна було проводити концерти, але в першу чергу кінотеатр має бути кінотеатром і показувати фільми", - наголосив новий директор.

В кінотеатрі планують показувати сучасне кіно. "Тут буде фестивальне, артхаусне кіно, короткометражки, українське кіно. Це не буде стандартний кінотеатр, це буде кінотеатр розрахований на певне коло глядачів. Тобто будемо показувати те, що не показують інші", - розповів Андрій Породко.

За задумом нового директора кінотеатр "Сокіл" повинен стати місцем де комфортно та цікаво проводити час. Окрім кінопоказів тут будуть проводити різноманітні лекції та зустрічі. "На площі перед кінотеатром ми облаштуємо інтерактивну зону. До речі ми провели у парку безкоштовний Wi-fi", - зазначив Андрій Породко.

Нагадаємо, приміщення було збудоване та здане в експлуатацію у грудні 1978 року і функціонувало як дитячий кінотеатр «Орлёнок» («Орлятко»). В 90-х роках минулого століття кінотеатр був перейменований на «Сокіл».

ДКП кінотеатр "Сокіл" рішенням міської ради від 18 грудня 2014 року було реорганізовано в ЛКП "Львівський кіноцентр" зі збереженням функціонального призначення.

23 січня був оголошений конкурс на посаду директора кінотеатру "Сокіл". За його результатами на посаду очільника ЛКП "Львівський кіноцентр" 2 березня було призначено Андрія Породка.

Фото - Сергій Бобра, Гал-Інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ