Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка  |  Cуспільство

Політик Яценюк забрехався: коли був в опозиції, то «співав» про дешевий газ

Нинішній Прем’єр-міністер України Арсеній Яценюк у 2013 році, коли був в опозиції, говорив, що кожен громадянин України повинен отримувати газ власного виробництва, вартість якого 70 доларів США. Зокрема про це він заявив на «Шустер live» 22 листопада 2013 року.

Отож, 22 листопада 2013 року відбувся черговийвипуск «Шустер live». Насамперед тоді виступив екс-прем’єр-міністр України, нинішній втікач Микола Азаров. Після того, як він пішов зі студії, слово надали Арсенію Яценюку. Напередодні, а саме 21 листопада 2013 року, урядвідмовився від підписання Угодипро асоціацію з ЄС. Як аргумент у своїй обороні «януковичі» казали, що слід було підвищити тарифи на газ.

Цитуємо Арсенія Яценюка:

«… Якщо Російська Федерація через таємну змову з президентом України Віктором Януковичем збільшитьціну на газ, то ми,як опозиція, тут публічно заявляємо, що відразу будемо потребувати зменшити вдвічі тарифи на газ, електроенергію та комунальні послуги для населення… Коли Микола Азаров заявляє про те, що Міжнародний валютний фонд від нього вимагає підвищити тарифи, зменшити зарплати і заморозити пенсію, він, м’яко кажучи, говорить неправду. Адже Міжнародний валютний фонд вимагає – збалансувати державні фінанси, тобто те, що ми заробили, те повинні тратити. Опозиція радить Азарову перестати так грабувати країну, це вже додатково допоможе Україні збалансувати кошти… Нехай Микола Азаров про підвищення тарифів розкаже правду. Адже кожен українецьповинен отримувати газ українського видобутку, вартість якого від 70-100 доларів США. Адже населенняспоживає 18 млрд. куб м газу в рік, а ми добуваємо 20 млрд куб. Але цей газ вам не віддають, його продають промисловим підприємствам по 300-400 доларів США,а різницю кладуть собі в кишеню. Тоді цю різницю українські олігархивідправляють до офшорних зон, де зберігаються їхні кошти. За даними Національного банку України за останні 3 роки до офшорних зон відправили 70 млдр доларів США,а це два з половиною державні бюджети України».

Нагадаємо, що Нацкомісія з питань регулювання енергетики та компослуг на засіданні 3 березня підвищила мінімальний тариф на газ для населення з 1,2 грн за кубометр до 3,6 грн.

Рішення набуде чинності з 1 квітня.

Така ціна діятиме на обсяг до 200 куб. м на місяць і лише в опалювальний сезон (з 1 жовтня по 30 квітня).

Обсяг понад 200 куб. м на місяць, а також спожитий не в опалювальний сезон газ оплачуватиметься за ціною 7188 грн за 1 тис. куб. м.

Згідно з чинними тарифами, мінімальний тариф становить 1,2 грн за наявності лічильників і 1,3 грн без них. Максимальний тариф (понад 6000 кубометрів на рік) - 3,65 і 4,01 грн відповідно.

Нагадаємо, що у зв'язку з підвищенням комунальних послуг Верховна Рада вчора передбачила в бюджеті додаткові 12,5 млрд гривень на компенсаціїмалозабезпеченим громадянам.

З 1 квітня також підвищуються тарифи на електроенергію для населення. Мінімальний тариф підвищується на 19% до 36,6 копійки за кіловат-годину з 1 квітня. З 101-го кіловата тариф на електроенергію збільшується на 50%, або на 21,1 коп/кВт-год до 63 коп/кВт-год. З 600-го кіловата тариф збільшується на 5%, або на 6,7 коп/кВт-год до 140,7 коп/кВт-год.

Фото - Сергій Бобра, Гал-Інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ