Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Політичний вплив на суддів залишається

Незважаючи на нещодавно прийнятий закон "Про відновлення довіри до судової влади в Україні", вітчизняні судді залишаються політично заангажованими. Про це в кулуарах Верховної Ради заявив народний депутат (депутатська група УДАР), заступник головиКомітету з питань правової політики і правосуддя Сергій Алєксєєв. Повідомили в УДАРі.

"Закон "Про відновлення довіри до судової влади в Україні", що нещодавно прийняла ВР,значно збільшив критерії відповідальності суддів, зробив процес обрання суддів більш публічним, а функції Президента, Верховної Ради звів до церемоніальних,але політичний вплив ще залишається", – сказав він.

Представник УДАРУ наголосив,що наступним кроком реформування судової системи має бути остаточне позбавлення політичного впливу на суди. "Для цього необхідно внести відповідні зміни до Конституції. Необхідно, щоб судова гілка влади була політично незалежною,щоб вона не мала жодних залежностей від ВР, президента. При реформуванні треба враховувати рекомендації Венеціанської комісії, зокрема, що судді мають обиратися Вищою радою юстиції", – зауважив депутат.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ