Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією  |  Надзвичайні події

Скандал у львівському ДАІ: скидалися на АТО по 100 доларів, 200 тис. грн зникло разом із тим, хто їх збирав

Кілька сотень тисяч гривень працівники львівського ДАІ зібрали для допомоги своїм колегам, які були відряджені в зону АТО. Натомість тільки 96 тис. грн дійшли за призначенням, а ще 200 тис. грн зникли разом із заступником керівника львівського ДАІ Дмитром Фальшовником. Про це сьогодні, 24 березня, під час прес-конференції у Львівському прес-клубі розповіли громадські активісти.

Ошукані працівники ДАІ, за словами активістів, дуже обурені, але на прес-конференцію не прийшли через слідство.

Як розповів голова ГО "Галицька Фортеця"Олег Звозда, сотні тисяч гривень зібрали на допомогу ДАІвцям, що в зоні АТО, але не більше як 96 тис. грн було передано.

«Куди поділося ще 200 тис. грн? Дмитро Фальшовник ініціював збір коштів, але вже 9 місяців його нема на робочому місці», - сказав він.

Адвокат Марат Кухар зазначив: «Кошти працівники ДАІ збирали для своїх колег, які були відряджені в зону АТО, по 100 доларів з особи. Здавали навіть ті, хто були на лікарняному. Фальшовник збирав командирів взводів і шукав можливості списати ці кошти і сфальшувати відомості».

Він зазначив, що було рішення керівництва щодо звільнення Дмитра Фальшовника з посади, але той оскаржував це у суді.

«З листопада не подає даних про своє місце перебування і тільки телефоном повідомляє про те, що він хворий. Звільнити його нема можливості. Через слідство по цій справі працівники ДАІ не змогли прийти на прес-конференцію, але будуть свідчити в прокуратурі. Працівників ДАІ, які давали свідчення у цій справі, звільнили за перешкоджання Майдану. Нині справа на повторному вивченні нового керівництва прокуратури Львівщини», - сказав Марат Кухар.

За словами Олега Звозди, працівників ДАІ звільнили формально через перешкоджання Майдану, але вони не мають до цього стосунку.

«Нині також чинять тиск на перевізників, які возили людей на Майдан і мали через це проблеми з ДАІ. Вони відмовляються писати заяви та давати свідчення. Керівники, які реально перешкоджали цьому, відсиділись і знову повертаються на свої місця та займаються тиском», - заявив він.

Фото: b24.te.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ