Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

Львівську ОДА пікетували працівники обласної лікарні позалегеневого туберкульозу

Сьогодні, 26 березня, працівники Львівської обласної лікарні позалегеневого туберкульозу пікетували Львівську ОДА, вимагаючи не проводити скоречення працівників фтизіатричної служби у Львівській області. Про це повідомляє кореспондент Гал-Інфо.

За словами пікетувальників, проведення реорганізації призведе до численних звільнень працівників. "Лікарів та медсестер просто позвільняють. І це при тому. що в нашій країні останім часом кількість хворих на туберкульоз збільшується, тим паче цьому сприяє проведення АТО на сході. Вояки з ослабленим імунітетом в складних умовах легко можуть захворіти на туберкульоз. А ми замість готуватись до боротьби з епідемією туберкульозу, навпаки, скорочуємо лікарів. Скоро не буде кому лікувати хворих на туберкульоз", - розповіли пікетувальники.

До протестантів вийшов голова департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА Богдан Чечотка. Він запевнив пікетувальників, що жодних звільнень не планується. Реорганізація має на увазі скорочення кількості ліжок в лікарнях та переведення частини хворих на амбулаторне лікування. "Я хочу, щоб працівники працювали ефективно. Такої кількості ліжок не потрібно в лікарнях. Скорочення торкнеться лише водіїв та іншого персоналу, а не лікарів та медсестер", - зазначив Богдан Чечотка.

Зазначимо, що за даними управління здоров'я Львівської міської ради, у зв’язку з погіршенням соціально-економічного забезпечення мешканців, міграцією населення, війною на сході країни, захворюваність на туберкульоз всіх локалізацій у м. Львові зросла з 52,7 на 100 тис. нас. у 2013 році до 56,5 на 100 тис. нас. у 2014 році. Негативним також є зростання показника смертності від туберкульозу у м. Львові з 8,8 на 100 тис. у 2013 році до 10,6 на 100 тис. у 2014 році. Цей показник зріс здебільшого за рахунок резистентних форм туберкульозу. Водночас порівняно з минулим роком знизилася частка деструктивних форм туберкульозу з 36,9% до 34,8%.

Також нагадаємо, що в Україні з 1995 року оголошена епідемія туберкульозу.

Фото - Сергій Бобра, Гал-Інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ