Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Невідомо, чи місцеві вибори відбудуться в жовтні, - нардеп

Наразі немає остаточного рішення, чи місцеві вибори відбудуться в жовтні цього року, але є кілька можливих варіантів. Про це сьогодні, 26 березня, в коментарі Гал-інфо розповів народний депутат України, голова комітету Верховної ради з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Сергій Власенко.

За його словами, реформа місцевого самоврядування повністю проведена до осені цього року не буде.

«Відповідно вибори, або будуть проведені в жовтні за чинним законодавством, або будуть відкладені на два роки до 2017 року», - сказав Власенко.

Також він додав, що третім варіантом може бути проведення виборів у цьому році із повноваженнями органів місцевого самоврядування на два роки. Однак Власенко додав, що не є прихильником цього підходу.

За словами Сергія Власенка, ще одним варіантом є проведення виборів у цьому році за чинним законодавством, а потім, якщо деякі територіальні громади будуть об’єднані, то на їхніх територіях вибори проведуть ще раз.

Додамо, що сьогодні, 26 березня, у Львові відбувається III Форум місцевого самоврядування. На Форумі присутні мери міст, депутати. Люди хочуть знати як рухається країна, адже остаточного розуміння в представників місцевого самоврядування немає.

Фото: obxtv.org.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ