Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Українське військо озброїлось бронемашинами «Світязь»

Перші броньовані машини «Світязь», виготовлені Державним концерном «УКРОБОРОНПРОМ», передали українським військовим. Їх виробництво освоїли фахівці ДП «Миколаївський бронетанковий завод». Повідомили Гал-інфо в прес-службі Укроборонпрому.

«Світязь» – це восьмиколісна плаваюча броньована машина з усіма ведучими колесами. Обладнана вона силовою установкою з двох двигунів FPT «IVECO» Євро-3, потужністю 150 к.с. Запас ходу по шосе – до 760 км, а витрати палива – лише 38 л на 100 км. Машина має високі динамічні якості, підвищену прохідність та плавність ходу.

Призначений «Світязь» для забезпечення управління військами та організації зв'язку в опертивно-тактичній ланці керування. На машину встановлюються кондиціонер, опалювач населеного відсіку, система постановки димових завіс.

Миколаївський бронетанковий завод нині – одне із головних підприємств «УКРОБОРОНПРОМУ», що спеціалізується на  виготовленні та модернізації броньованої колісної техніки. Зокрема, на МБТЗ для потреб ЗСУ були створені новітні броньовані машини швидкої допомоги «Святий Миколай». 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ