Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Парубій: Путін хоче провести масштабну воєнну операцію до 9 травня

Перший віце-спікер Андрій Парубій заявляє, що Росія може спробувати провести широкомасштабне вторгнення найближчим часом, щоб, за задумом Путіна, завершити його до 9 травня.

Про цей Парубій розповів в інтерв'ю виданню Новое время.

"Зараз стягнуті величезні сили на кордони України з Росією. За багатьма даними, і це вже не секрет, на найближчі тижні зберігається високий ризик широкомасштабної військової операції", - сказав він.

"Вона має блискуче, як вважає Путін, пройти до 9 травня й продемонструвати міць російської армії", - сказав він. Тому нам треба не "якщо вони підуть на Маріуполь", а зараз. 

Тому, за його словами, тиск на США із приводу летальної зброї триває.

"Я в постійному контакті з Маккейном, який є одним з моторів процесу. Сподіваюся, буде позитивне рішення", - сказав Парубій.

При цьому, він вважає, що рано або пізно "Росія зазнає таких ударів, що ця імперія розпадеться, як розпався Радянський Союз".

"Росія слабша, ніж намагається здаватися з боку. Одного разу вона посиплеться так само, як у свій час посипався СРСР, як посипався, видалося, непереможний Янукович, оточений тисячами беркутівців. Думаю, приблизно так і закінчиться ця історія – швидко й зненацька для багатьох", - сказав він.

При цьому Парубій уточнив, що "Росія розвалиться не тому, що Україна поставила таку мету".

"А тому, що Путін кинув усю свою імперію на мету, яку не здатний перемогти – на Україну. І він не розуміє, чому він не може досягти цієї мети. Адже все розуміють: пройшов рік, а Путін не може добитися свого. Я кажу це дуже відповідально, як людина, яка мала доступ до головних джерел інформації, що стосується планів Путіна. Початковим планом Путіна був контроль над усією Україною", - сказав Парубій.

"У нас іде війна з однією з найбільших держав у світі, і ми змогли зупинити Путіна й не допустити захоплення вісьмох областей і перейти в контрнаступ і відтіснити на той невеликий шматочок, який сьогодні контролюють його бойовики. У Путіна багато підстав вважати, що його план по Україні зірваний", - додав він.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ