Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Львівщина пропонує вшановувати братів Шептицьких на державному рівні

26 березня у Львівській ОДА відбулося засідання організаційного комітету з підготовки та проведення Року Андрея та Климентія Шептицьких. Присутні обговорили перелік заходів з відзначення Року Шептицьких, повідомила прес-служба Львівської ОДА.

“Ми повинні підкреслити велич постаті Шептицького та показати Його роль для  України як державотворця, мецената, опікуна сиріт, рятівника приречених. Андрей Шептицький - це постать державного масштабу, тому заходи повинні відбуватися не лише у Львові,  а й по всій Україні”,- сказав заступник голови Львівської ОДА  Юрій Підлісний. Члени оргкомітету вирішили звернутися до Президента України із пропозицією видати Указ про вшанування братів Шептицьких на державному рівні.

За його словами,  акцент робиться на двох датах, зокрема це - 29 липня - 150-річчя від дня народження Андрея Шептицького та 1 листопада - день його відходу у вічність.

Юрій Підлісний зазначив, що ці заходи покликані надихати людей до таких вчинків, які робили Андрей та його брат Климентій.

Зокрема,  в рамках відзначення Року Андрея та Климентія Шептицьких заплановано провести міжнародний велотур “Духовні святині - Богу та Світу” по місцях, де знаходяться дерев'яні церкви-пам'ятки. Вони внесені до Списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО та розташовані на територіях Львівської, Івано-Франківської, Закарпатської областей та Підкарпатського і Малопольського воєводства в Польщі.

Також  буде організовано молодіжне таборування за участі  громадських молодіжних та християнських організацій Львівщини за поглядами Митрополита та розроблено туристичний маршрут місцями, пов'язаними з життям та діяльністю родини Шептицьких.

Цього року також відбудуться піші- та велопрощі на батьківщину А. Шептицького у с. Прилбичі. Серед іншого, в області пройде низка спортивно-масових заходів, присвячених Року Андрея та Климентія Шептицьких. 

Окрім цього, заплановано провести Урочисту академію у приміщенні Львівського національного академічного театру опери та балету ім. С.Крушельницької. Водночас впродовж року пройдуть тематичні конференції, наукові читання, спеціалізовані уроки, концерти,  виставки, круглі столи, а в  кінотеатрах  демонструватимуть  фільми про життя Шептицьких.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ