Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Фермерські господарства - основа аграрного успіху Західної України», - вважає заступник міністра Мінагрополітики

Мінагрополітики підтримує донорські проекти з розвитку фермерських господарств, зокрема з боку Данії, Канади та інших країн. Держава має забезпечити законні права аграріїв, спростити доступ до фінансових ресурсів. Про це заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Володимир Лапа повідомив під час робочої поїздки на фермерські господарства Львівщини. Повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Володимир Лапа відвідав фермерське господарство "Дрофа", що займається вирощуванням індиків, а також молочне господарство "Кмітливість".

Заступник Міністра обговорив із власниками фермерств питання кредитування, компенсації банківських відсотків, проекти підтримки іноземними донорами.

Зокрема, фермерське господарство "Кмітливість" є прикладом успішної реалізації проекту підтримки молочних господарств в Україні та Данії. Фермер починав із трьох корів, донори взяли на себе 40% витрат фермера і за короткий період кількість поголів'я зросло до 33 корів. Це майже удвічі випереджає планові показники за проектом.

На Львівщині Володимир Лапа перебуває у рамках робочої поїздки та участі у регіональній нараді з питань підготовки та проведення комплексу весняно-польових робіт у 2015 році.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ