Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Канада розраховує підписати договір про ЗВТ з Україною до 2015 року

Посол Канади в Україні Роман Ващук заявив, що Канада сподівається на підписання договору про створення Зони вільної торгівлі з Україною в 2015 році, - Дзеркало тижня.

"Ми сподіваємося, що угода буде підписана в цьому році", - підкреслив посол.

Також Роман Ващук зазначив, що у договір про ЗВТ з Україною до цих пір не включене поняття послуг.

"Наприклад, IT-послуг в Канаду продається набагато більше, ніж ми собі можемо уявити. Це дуже великий експортний сектор, який не охоплюється більшістю договорів про вільну торгівлю та державною статистикою. Я думаю, що, зарахувавши такого роду експортно-імпортних операцій, ми могли б сказати, що товарообіг збільшиться на 20-30%", - заявив Ващук. 

Посол додав, що між українською та канадською владою щотижня проходять відеоконференції щодо окремих секторів економіки: "Протягом місяця-двох будуть переговори наживо. Сподіваємося, що візит міністра (агрополітики) Олексія Павленка в Канаду допоможе досягти консенсусу в сільськогосподарських питаннях", - розповів він. 

Ващук повідомив, що на даний момент товарообіг з Україною залишає бажати кращого і знаходиться на рівні 300 мільйонів доларів. 

Канада планує виділити Україні додатково ще 50 млн дол фінансової допомоги. 

Канадське експортне агентство схвалило виділення Україні кредиту на 200 млн канадських доларів ($ 158 млн).

16 вересня 2014 року президент України Петро Порошенко і прем'єр-міністр Канади Стівен Харпер відновили переговори про створення зони вільної торгівлі між країнами.

Дзеркало тижня

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ