Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Адам Міхнік: Україна – це другий Афганістан для Путіна

Те, що українська армія зупинила вторгнення Росії, є другим випадком після того, як СРСР "поламав зуби" об Афганістан.

Так вважає громадсько-політичний діяч, дисидент, головний редактор Gazeta Wyborcza Адам Міхнік, повідомляє TVN24.

"Україна зупинила навалу Путіна. Це другий такий випадок. СРСР прийшов до Чехословаччини та Угорщини, але поламав зуби об Афганістан. Тепер росіяни поламали їх собі в Україні. Україна є їхнім  другим Афганістаном" - сказав він.

За словами Адама Міхніка, президент РФ Володимир Путін сам загнав себе до пастки. Першою його помилкою було змусити Віктора Януковича не підписувати асоціацію з ЄС, другою – вважати, що українців можна зламати силою, третьою – думати, що НАТО і ЄС не надто реагують на локальні конфлікти і він зможе так само легко зайняти схід України, як Крим.

"Виявилося, що це не так. Після Олімпіади і в час, коли президентом в Україні ще був Янукович у Путіна були в руках всі карти. Тепер же він політик в ізоляції, всі знають, що він брехун і не вірять жодному його слову. Єдине, чого бояться західні політики – його непередбачуваності" - вважає Міхнік.

За його словами, єдиним шансом для Росії є встановлення демократії в Україні, тому Заходу зараз потрібно допомогти Україні будувати таку демократію.

Крім того, потрібно дозволити постачання зброї Україні.

"Бо він розуміє лише мову сили і хоче взяти Україну без війни. А має знати, що без війни не візьме" - зазначив Міхнік.

Він оцінив політичний режим в РФ як "гнилий авторитаризм".

"Я був неправий, коли думав, що Путін – типовий радянський КДБіст – вони, як правило передбачувані, а Путін – ні" - зазначив Адам Міхнік.

Європейська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ