Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Ярош: батальйон "Правого сектору" набагато ефективніший від регулярної армії

Депутат Верховної Ради Дмитро Ярош вважає, що Добровольчий український корпус "Правого сектору" ефективніший, ніж регулярна українська армія.

Про це лідер "Правого сектору" сказав в інтерв'ю LB.ua.

"Ми не ідеальні, звичайно, але набагато ефективніші, ніж нинішня регулярна армія. Якби ще мали достатню кількість озброєння, думаю, і за чисельністю переважили б незабаром збройні сили. Знаю багатьох серед комбатів і бійців ЗСУ, які відразу перейшли б, якби нам дали озброєння", - сказав Ярош.

Він зазначив, що ДУК не проти легалізації, але не може просто так перейти в підпорядкування ЗСУ, тому що це буде означати його ліквідацію.

"У мене деякі керівники батальйонів без вищої військової освіти, а деякі взагалі без вищої освіти. Одразу злетять із посад. Але вони ефективніші, ніж ті, у кого по дві вищі. У нас повинна бути своя система звань, ієрархія і можливість розвиватися. Це повинно бути зафіксовано в законі", - сказав Ярош.

"Дисципліни в нас більше, ніж у армійців. А перебування, наприклад, командира на передовій, лініях оборони або наступу - нормальне явище. Знайдіть таких генералів, які приїдуть туди і керуватимуть бійцями в окопах", - додав він.

Ярош зазначив, що, крім того, ДУК пропонує інші методи ведення бою. "Після аеророзвідки на броньованих пікапах або "Кугуарі" можуть вийти на "передок", за три хвилини відпрацювати мішені і виїхати. Їхня артилерія буде накривати позиції, але не буде кого накривати", - пояснив лідер ПС.

Нагадаємо, що останнім часом активізувалися розмови про статус добровольчих батальйонів. Серед них по суті тільки ДУК і батальйон ОУН не входять у структуру Збройних сил чи МВС України.

LB.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ