Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

На Фірташа і Льовочкіна подали заяву в ГПУ. Вимагають допиту

Народні депутати від «Народного фронту» подали до Генеральної прокуратури заяву про злочин екс-глави адміністрації Януковича Сергія Льовочкіна.

Про це заявив журналістам депутат від НФ Антон Геращенко, передає кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні ми зустрілися з Генеральним прокурором Віктором Шокіним, передали нашу заяву, в якій вимагаємо розібратися в джерелах виникнення коштів на придбання за 2,5 мільярда доларів у лютому 2013 році Дмитром Фірташем і Сергієм Льовочкіним телевізійного каналу Валерія Хорошковського», - сказав Геращенко.

За його словами, депутатів цікавить, «чи не на кошти Путіна за 2,5 мільярда доларів був куплений даний телеканал у Хорошковського».

«Ми просимо допитати громадянина Хорошковського про обставини, які його змусили продати цей канал; громадянина Фірташа – про те, де він взяв 2,5 мільярда доларів. Його знайти дуже просто – він знаходиться під арештом ФБР у Відні. Можна викликати слідчого і допросити і Льовочкіна, колишнього главу адміністрації Януковича, звідки він, як державний службовець, який працював спочатку помічником Кучми, а потім помічником Януковича, володіє такого роду коштами для придбання багатомільйонних пакетів акцій», - зауважив Геращенко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ