Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Шевченківський гай прийме фестиваль «Святкуймо Воскресіння разом»

18-19 квітня у Шевченківському гаю БО «Фундація Духовного Відродження» УГКЦ проведе сьомий Благодійний фестиваль «Святкуймо Воскресіння разом», повідомила прес-служба Львівської міської ради.

За словами організаторів, фестиваль покликаний зібрати громаду та гостей міста Львова для спільного святкування Великодня, підняти дух українців, підтримувати та розвивати українські традиції, творити коло благодійників, відкритих на найактуальніші потреби громади.

«Цього року наш Фестиваль відбувається всьоме, а цифра 7 в біблійному значенні – це знак повноти. Думаю, що цей фестиваль має бути одним з найкращих. Цьогоріч Фестиваль триватиме два дні і дозволить нам залучити багато молоді, показати багато можливостей в одному місці. Тема нашого заходу - це тема миру. Я твердо переконаний, що такі фестивалі потрібно робити. Паралельно допомагаючи нашим військовим, мусимо творити такі фестивалі, які ставатимуть внеском у розвиток суспільства, розвиватимуть таланти наших дітей. Фестиваль «Святкуймо Воскресіння разом» об’єднує, адже будуть запрошені гості та учасники зі Сходу країни та Криму, фестиваль надихає, тому що показує людям, що треба розвивати свої таланти і йти вперед, цей фестиваль виховує у вірі, адже організатором є церква.

Вхід у Шевченківський гай буде за звичайною вартістю: 20 гривень для дорослих та 10 гривень для дітей. Ці кошти підуть на організацію Фестиваль, на благодійність та на розвиток самого Музею народної архітектури. Ми свідомо не робили дорогих квитків, ми хочемо, щоб люди прийшли сюди і відпочили та набрались позитиву. Варто зазначити, що на святі не буде ніякого алкоголю – це є тверда позиція міста й церкви. Також ми особливу увагу звернули на охорону, тому якщо хтось буде себе некоректно поводити, буде відповідна служба, яка буде виводити таких людей, адже на Фестивалі має бути мир та спокій», - зазначив отець Тарас Милян, керівник БО «Фундація Духовного Відродження» УГКЦ.

Фестиваль розпочнеться зі спільної молитви 18 квітня, у суботу, о 14.00 год.  та з Архиєрейської Літургії у церкві святого Миколая у неділю,19 квітня, об 11.00 год.

«В часі свята діятимуть різні майданчики, де кожен, незалежно від віку та вподобання, зможе знайти для себе багато цікавого», - повідомляє координатор Фестивалю Олена Карнаух.

Для дітей протягом двох днів діятиме інтерактивний майданчик з забавами, цікавими конкурсами, бансами. Молодь зможе взяти участь у водінні гаївок, козацьких забавах та у мотузковому маршруті. Для усіх, хто любить вироби ручної роботи, стане цікавим майданчик з майстер-класами: писанка-витинанка, прикраси зі шкіри, орігамі, писанка в техніці квілінг, розпис писанки-пряника, флористика, вироби з фетру та інші. Гості, які люблять подарунки, зможуть взяти участь у благодійній дитячій та дорослій лотереях та виграти багато цікавих призів.

Фестиваль запропонує концертну програму для різних музичних смаків: у суботу та неділю на Співочому полі Гаю відбуватиметься концерт дитячої та молодіжної творчості, у якому візьмуть участь колективи ЦТДЮГ (Центр дитячої та юнацької творчості Галичини), циркова студія, танцювальні гуртки та хор “Радуниця” з УДЮМКів м. Львова, колективи з різних парохій та міст західного регіону.

У суботу, 18 квітня, з 18.00 до 20.00 год. запрошуємо на концерт інструментальної музики, де гості зможуть почути класичну та джазову музику у виконанні молодих львівських гуртів, зокрема гурту “Рококо”, “Три кроки в ніч”, романсів Б. Веселовського у виконанні Марії Копитчак та інших. У неділю, 19 квітня, з 14.00 до 19.00 год на Великій сцені відбудеться концерт за участю відомих українських виконавців.

Гостей, які шукатимуть інтелектуальної «поживи», запросить майданчик представлений проектом “TheUkrainians”, де учасники зможуть почути цікавих спікерів та подискутувати про розвиток громадянського суспільства в Україні.

Одним з пріоритетних благодійних напрямків Фестивалю є залучення ресурсів для програми «Люди для військових», яку реалізовує Фундація Духовного Відродження. Тож для охочих благодійників буде представлено Тихий благодійний Аукціон двома майданчиками: твори різних іконописних Шкіл Львова, зокрема, Іконописною Школою Українського Католицького Університету “Радруж”, та твори різних молодих художників і майстрів народного одягу.

Усі охочі взяти участь у Благодійному аукціоні зможуть попередньо ознайомитися з каталогом мистецьких робіт на сайті Фестивалю.

«Є фестивалі та заходи, які стали дуже доброю традицією, і “Святкуймо Воскресіння разом” - це є та добра, тепла, душевна, радісна традиція. Здавалося поєднано непоєднуване - дитячі майстер-класи, спорт, виступи дорослих колективів, допомога військовим, інтеграція тимчасово переселених на Львівщину осіб - все це буде 18-19 квітня. Як показали минулі шість років, кожного року все більше львів’ян приходять на це свято та створюють неймовірну атмосферу, яка присутня на “Святкуймо Воскресіння разом”. Ця група молодих хлопців і дівчат - це прості львів’яни, які ходять поряд з нами, але вони вирішили присвятити два місяці, щоб зробити у Львові щось неймовірне і ця відданість роботі заслуговує на окрему повагу та подяку», - зазначив Володимир Шнайдер, начальник управління молоді, сім’ї та спорту ЛМР.

«Цьогоріч запрошуємо в особливий спосіб військових та їхні родини, людей зі Сходу та Півдня нашої країни, біженців з Криму, які є у Львові чи недалеко Львова, взяти участь та долучитися до процесу підготовки Фестивалю», - додають організатори.

Фестиваль організовується у співпраці з Львівською міською радою, Львівською обласною державною адміністрацією та Центром дитячої та юнацької творчості Галичини.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ