Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Приватбанку надали 800 млн грн стабілізаційного кредиту

"Національний банк України з метою забезпечення своєчасного виконання Публічним акціонерним товариством комерційним банком "Приватбанк" (далі – ПАТ КБ "Приватбанк") своїх зобов’язань перед вкладниками – фізичними особами прийняв рішення про підтримку його ліквідності та надання чергової суми стабілізаційного кредиту (800 млн. грн.) терміном на два роки. Про це повідомили в Управлінні НБУ у Львівській області.

Як забезпечення за кредитом рефінансування Національного банку України надано повітряні судна та поруку власника істотної участі в ПАТ КБ "Приватбанк". Оцінку застави здійснила одна з провідних міжнародних аудиторських компаній, що відповідає критеріям, установленим нормативно-правовими актами Національного банку України.

Однією з умов надання кредиту рефінансування є його використання ПАТ КБ "Приватбанк" виключно для виконання свої зобов’язань перед фізичними особами.

Під час прийняття цього рішення регулятор керувався тим, що в ПАТ КБ "Приватбанк" зосереджено 26% від обсягу вкладів фізичних осіб по банківській системі та 15% активів банківської системи, а сама фінансова установа є найбільшим банком України і має статус ощадного спеціалізованого (кошти фізичних осіб становлять більше 50% пасивів банку)."

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ