Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Посадовець Державної служби з надзвичайних ситуацій Хмельниччини намагався спалити 400 доларів

Прокуратурою Хмельницької області завершено досудове розслідування та спрямовано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо начальника одного з районних секторів Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в області. Повідомила прес-служба прокуратури Хмельницької області.

Досудовим слідством встановлено, що цей посадовець вимагав від підлеглого пожежника-рятувальника 400 доларів США за невнесення вищестоящому керівництву пропозицій про притягнення його до дисциплінарної відповідальності та можливого подальшого звільнення з посади.

Під час одержання обумовленої суми «надзвичайника» було викрито працівниками прокуратури спільно зі співробітниками УБОЗ УМВСУ в області. При цьому, з метою укриття слідів злочину, він намагався спалити гроші.

Начальнику районного сектору ГУ ДСНС інкримінується вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 КК України (одержання службовою особою неправомірної вигоди, поєднане з вимаганням). Наразі обвинуваченого відсторонено від посади, за рішенням суду до нього застосовано запобіжний захід у вигляді застави в сумі 40 тис. гривень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ