Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Харківський "Турбоатом" виготовив конденсатор для російської АЕС

Конфлікт на сході України та заборони на постачання до Росії різних груп товарів не впливає на контракт харківського "Турбоатому" щодо постачання обладнання на атомні електростанції РФ.

Про це ВВС Україна повідомили у прес-службі ВАТ "Турбоатом".

Напередодні підприємство заявило про завершення виробництва конденсатора для Нововоронезької атомної електростанції.

З червня 2014 року Україна заборонила постачання до Росії товарів військового призначення, а 27 серпня 2014 року президент увів рішення РНБО про заборону експорту до РФ і товарів подвійного призначення.

"ВАТ "Турбоатом" завершило виробництво конденсатора турбіни №13 для енергоблоку №5 Нововоронезької АЕС (Росія). У березні 2015 року підприємство виготовило 8 модулів останнього, другого корпусу конденсатора", - повідомили в "Турбоатомі".

Обладнання вже запаковане та здане на відвантаження.

Як розповіли у прес-службі "Турбоатому", контракт з Нововоронезькою АЕС був підписаний у 2013 році й передбачає заміну двох конденсаторів для турбін №13 та №14 потужністю 500 МВт.

В 2014 році вже запустили одну турбіну з новим конденсатором.

"Ми продовжуємо нормальну роботу. Проблем у співпраці з російськими партнерами немає", - розповіли ВВС Україна у прес-службі підприємства.

Як запевнили ВВС Україна, контракт ще не виконано й плануються наступні поставки. Сума контракту не розголошується.

27 серпня президент Петро Порошенко указом увів в дію рішення РНБО, згідно з яким обмежились постачання до Росії товарів подвійного призначення.

"Припинити експорт до РФ товарів військового призначення та подвійного використання з метою їх військового кінцевого використання, за винятком космічної техніки, яка застосовується для досліджень та використання космосу в мирних цілях у рамках міжнародних космічних проектів", - йшлося в указі президента.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ