Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Львівські лучники - переможці Гран-прі Європи

В грецькому місті Марафон цими днями завершилися представницькі змагання зі стрільби з лука – Гран-Прі Європи. Цьогоріч у змаганнях взяли участь 294 кращих спортсмени континенту (189 чоловіків та 105 жінок), які представляли команди 37 країн Європи. Саме на цих змаганнях лучники мали можливість здобути або добрати заповітні ліцензії на І Європейські ігри 2015 року в Баку, повідомив Владлен Новаковський - старший тренер збірної команди України зі стрільби з лука.

За результатами в особистих змаганнях на престижному спортивному форумі спортсмени збірної команди України вибороли кілька яскравих перемог:

Кращим серед українських лучників став львів’янин Маркіян Івашко, який у фінальній сутичці з представником збірної команди Італії - Давідом Пасквалюччі в остатній серії з максимальним влучанням 30 очок з «30» зумів довести перебіг фіналу до перестрілки. В перестрілці М. Івашко максимальним влучанням «10» на «7» став переможцем Гран-прі Європи.

На 17 місці завершив особисті змагання львів’янин Георгій Іваницький, поступившись в перестрілці «9» на «10» за вихід до 1/8 змагань представнику Великої Британії.

33 місце в харків’янина Віктора Рубана.

В командній першості серед чоловіків збірна України поступилась за вихід до фінальної стадії змагань збірній Білорусі з рахунком 3 : 5. В напруженому матчі за ІІІ місце збірна команда України в перестрілці з максимальним влучанням 30 очок з «30» на «28» здобуває видовищну перемогу над збірної командою Росії, і додає до активу команди бронзові нагороди в командних змаганнях серед чоловіків.

Серед жінок кращою з українок стала Лідія Січенікова з Чернівців - 9  місце. 17 місце в Поліни Родіонової (м. Суми)

На 33 місці завершили змагання львів’янки – Катерина Яворська та Вероніка Марченко та Анастасія Павлова з м. Нової Каховки.

В командній першості серед жінок збірна України поступилась за вихід до 1/4 стадії змагань збірній Грузії  з рахунком  0 : 6, посівши VІІІ місце.

Також в програмі Гран-прі Європи відбувався ще один важливий захід - кваліфікаційний командний турнір, де розігрувалися квоти на І Європейські ігри.

В цьому кваліфікаційному турнірі збірна команда України в складі львів’янки Вероніки Марченко, Анастасії Павлової (м. Н.Каховка) та Лідії Січенікової (м. Чернівці), в боротьбі за бронзові нагороди переконливо перемогла збірну команду Іспанії з рахунком 6 : 0, й тим самим здобула командні ліцензії на участь в І Європейських іграх 2015 року!

В командних змаганнях серед змішаних команд не було рівних у тандему львівських лучників Георгій Іваницький - Вероніка Марченко, які впевнено розправлялись зі своїми суперниками крок за кроком до фіналу.

В 1/8 стадії змагань збірна команда України з рахунком 6 : 2 перемагає збірну Туреччини, в 1/4 з таким самим рахунком 6 : 2 збірну Росії, у пів-фіналі збірну Білорусії 6 : 0 та у фіналі перемогою над збірною Великої Британії з рахунком 5 : 3 збірна України святкує перемогу та додає до скарбнички команди медалі найвищого ґатунку.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ