Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Українцям обіцяють «європейські» дороги вже через кілька років

Міністерство інфраструктури за кілька днів представить розроблений спільно з експертами проект реформування дорожнього господарства України, що дозволить покращити українські дороги до європейського рівня впродовж найближчих кількох років. Про це сказав міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський на прес-конференції в рамках робочої поїздки до Запоріжжя, повідомила прес-служба міністерства.

«Глобальний проект реформи дорожнього господарства охоплює не тільки реформу «Укравтодору», а й зміна технології будівництва та експлуатації доріг, а також систему управління дорожнього господарства та його фінансування. Реформування дорожнього господарства дозволить українцям відчути європейські дороги під колесами автомобіля вже в наступні кілька років», - цитує міністра прес-служба.

Як повідомляв УНІАН, у бюджеті України на 2015 рік на фінансування "Укравтодору" передбачено трохи більше 20 млрд грн, з яких на розвиток і утримання доріг - лише 3,5 млрд грн. За словами керівництва "Укравтодору", щорічна потреба у фінансуванні автодоріг оцінюється у не менш як 60 млрд грн. При цьому понад 90% українських доріг потребують капітального ремонту або реконструкції.

У грудні 2014 року віце-прем'єр-міністр України Валерій Вощевський заявив, що в умовах бюджетного дефіциту в 2015 році фінансування будівництва нових об'єктів інфраструктури, зокрема і автомобільних доріг, здійснюватися не буде.

УНІАН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ