Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Порошенко затвердив План проведення багатонаціональних військових навчань

Президент Петро Порошенко підписав Указ «Про План проведення багатонаціональних навчань за участю підрозділів Збройних Сил України на території України та їх участі у багатонаціональних навчаннях поза межами України на 2015 рік і про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2015 році для участі у багатонаціональних навчаннях». Глава держави також підписав Закон №255-VIII від 17 березня про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2015 році для участі у багатонаціональних навчаннях. Про це повідомила прес-служба глави держави.

Коментуючи участь українських військових в багатонаціональних навчаннях, Президент зазначив: «Рівень підготовки наших військовослужбовців, які беруть участь в навчаннях та тренуваннях, має бути таким, щоб вони стали інструкторами з підготовки і поширювали досвід, який набули, для боротьби з диверсійно-розвідувальними групами, для підвищення ефективності різних секторів наших Збройних Сил».

Так, на території України в 2015 році передбачена низка українсько-американських навчань — «Фіарлес Гардіан-2015» (всього учасників 2,2 тис. осіб, з них до 1 тис. військові США), «Сі Бриз – 2015» (всього 2,5 тис. учасників, з них до 1 тис. військові США та до 500 військових з країн НАТО та програми «Партнерство заради миру») та «Сейбер Гардіан/Репід Трайдент - 2015» (всього 2,1 тис. учасників, з них до 500 військових США та до 600 військових з країн НАТО та програми «Партнерство заради миру»), а також українсько-польські навчання авіаційних підрозділів «Безпечне небо - 2015» (всього 350 учасників, з них 100 польських військових) та підрозділів військової поліції «Правопорядок - 2015» (всього 100 учасників, з них – 50 польських військових). Для цього Указом Президента дозволяється допустити на територію України для участі у багатонаціональних навчаннях підрозділи збройних сил США, держав-членів НАТО та держав-учасниць програми «Партнерство заради миру», Польщі з озброєнням, військовою технікою, кораблями, підводними човнами, літаками та вертольотами на строки та в кількості, затверджені Указом.

Крім того, затверджений план участі українських військових у багатонаціональних навчаннях за кордоном. Передбачені навчання тренувальних груп військової поліції в Німеччині (до 30 військових ЗСУ), протичовнове навчання держав чорноморського басейну «Морський щит-2015» (до 500 українських військових) та багатонаціональне навчання військ зв’язку «Коалішин Ендевор/Комбайнд Ендевор - 2015» в Німеччині (до 40 військових ЗСУ). Ще плануються участь в багатонаціональних навчаннях «Кленова арка - 2015» в Литві (до 120 військових ЗСУ), «Світла лавина-2015» в Угорщині (до 30 військових від ЗСУ) та «Трайдент Джанчер - 2015» в Іспанії та Португалії (до 50 українських військових), а також участь в сертифікаційному навчанні бойової тактичної групи Європейського Союзу «Коммон Челленж- 2015» в Німеччині (до 60 військових ЗСУ).


Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ