Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

"Львівобленерго" розпочало знеструмлення об’єктів водопостачання міста

Як повідомили у ЛМКП «Львівводоканал», сьогодні «Львівобленерго» розпочало знеструмлення об’єктів водопостачання міста через борги.

Відтак, без електрики опинилася адмінбудівля водоканалу на вул.Зелена, 64, центральна диспетчерська служба, хіміко-бактеріологічна лабораторія, яка здійснює щоденний контроль за якістю питної води у місті. О 17 год була знеструмлена насосна станція Броньова, внаслідок чого без води опинилося 19 житлових будинків на вулицях Броньова, Гашека, Скорини, Стрийська.

«Упродовж березня це вже друге знеструмлення наших об’єктів за борги. Наразі мова йде про заборгованість 1 млн. 142 тис. грн. по пільгах і субсидіях. Це ті кошти, які були нараховані у січні, однак не відшкодовані у лютому. Відтак, «Львівводоканал» все ще очікує надходжень з держбюджету, щоб розрахуватися з енергетиками», - зазначив директор ЛМКП «Львівводоканал» Валентин Вольський.

Напружена ситуація щодо розрахунків «Львівводоканалу» з «Львівобленерго» зумовлена також постійним зростанням вартості енергоносіїв.

Зокрема, від липня 2014 року до березня 2015 року тарифи зросли на 28,2%. Фактичний тариф у березні 2015 року становить 1,6646 грн/кВт.год, а в розрахунку тарифів на послуги централізованого водопостачання та водовідведення, які діють з 1 липня 2014 року, врахований 1,2984 грн/кВт.год. Оскільки витрати на електроенергію в структурі собівартості послуг ЛМКП «Львівводоканал» становлять майже 40%, то таке зростання ціни призводить до збільшення місячної суми оплати за енергоносії в розмірі понад 3 млн. грн., для яких на підприємстві відсутнє джерело відшкодування.

Відтак, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг, 26 березня ухвалила рішення про частковий перегляд тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення.

«З 1 травня вартість метра кубічного води та стоків зросте на 11,5%. Однак, наразі це не вирішує проблеми, оскільки розрахуватися з енергетиками треба вже сьогодні, а кошти від нових тарифів надійдуть наприкінці червня. До цього часу нам вкрай необхідно віднайти якесь компромісне рішення з енергетиками», - зазначили у «Льввводоканалі».

Прес-служба ЛМР

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ