Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Савченко продовжує голодувати і каже про смерть - правозахисники

Народний депутат Верховної Ради Надія Савченко, яку незаконно утримують в російській тюрмі продовжує голодування. Про це повідомили правозахисники з президентської ради РФ з прав людини, які відвідали її в СІЗО в понеділок.

"Продовжує голодування, засмучена тим, що їй не можуть змінити запобіжний захід", - повідомила журналістам член РПЛ Єлизавета Глінка (Доктор Ліза) після відвідування Савченко.

У свою чергу глава РПЛ Михайло Федотов зазначив, що Савченко запитала у правозахисників, чи отримали вони відповідь від Генпрокуратури РФ або Слідчого комітету на свої запити з проханням сприяти у зміні запобіжного заходу.

"Я не вважав можливим приховати від неї, що ми вже отримали відповідь Слідчого комітету РФ з тим, що вони не бачать підстав для зміни запобіжного заходу. Звичайно, вона засмутилася, і вперше я почув від неї розмови про смерть, що мабуть тільки смерть переконає російські правоохоронні органи в необхідності змінити запобіжний захід. Ми постаралися все-таки змінити її настрій певною мірою", - сказав Федотов.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ