Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією  |  Політика  |  Cуспільство

На новий сплеск агресії Путіна слід чекати в 2016-му – у переддень парламентських виборів у Росії, – Павло Мєзєрін

«Цього року я не чекаю від Путіна високої активності. На нього тиснуть певні кола, що розраховують на пом’якшення чи скасування західних санкцій влітку чи ближче до осені», – сказав у коментарі «Гал-інфо» російський політолог Павло Мєзєрін .

Експерт зазначив, що цього року Путін стишить імперсько-патріотичну риторику, але наступного за умов відчутної економічної скрути вона стане йому у пригоді.

«Путіну невигідно нині займатися якоюсь активацією імперської риторики. Але я переконаний, що серйозна активація відбудеться наступного, тому що в грудні 2016 року пройдуть чергові вибори до Державної Думи, а навесні 2017 року очікується президентська кампанія. Й, судячи з того, жодних передумов для покращення економічної ситуації чи підвищення цін на нафту не видно, я очікую поновлення агресивних дій Кремля в першій половині або в середині 2016 року. Саме на цій хвилі імперсько-патріотичної риторики – а нічого іншого Путіну не залишається – він матиме змогу провести парламентські та президентські вибори. Їх все одно доведеться страшно фальсифікувати, але на цій риториці принаймні можна буде вчергове звернути голову «націонал-зрадникам», – сказав політолог.

Павло Мезєрін додав, що Росія має досить серйозне лобі в ЄС, яке працює над пом’якшенням санкцій. Тож в разі, якщо Путін не втне чогось геть несамовите, посилення санкції чекати годі. Втім, за словами експерта, і в те, що санкції буде знято, він також е вірить.

«Не настільки потужні лобістські структури Путіна», – резюмував він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ