Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією  |  Cуспільство

У Львові відбулася зустріч жінок, які втратили чоловіків в АТО

У неділю, 29 березня, в Музеї історії релігії відбулась перша зустріч жінок, сестер та матерів, які втратили своїх рідних в АТО. Організаторами такої зустрічі виступили Зоряна Білик «Союз Українок», Ірина Кіянка ГО «Генерація–плюс», Андрій Посікіра «Білі берети», волонтери Львівського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України, волонтери, які працюють в лікарні на вул. Кульпарківська та у військовому госпіталі.

На зустріч до Львова приїхали жінки з різних районів Львівщини: Сокальський, Жовківський, Пустомитівський, Яворівський, Кам’янко-Буський, Бродівський, Миколаївський, які вирішили бути активними продовжувачами справи своїх чоловіків, братів та синів.

Відбулася активна дискусія з юристами, які виклали основні моменти щодо надання соціальної та психологічної допомоги постраждалим.

«Особлива подяка Ользі Пастушенко та Лідії Бойчишин, які долучились до нашої зустрічі і  підтримали наших жінок. А також важливо відзначити роботу наших юристів Олега Зуба та його помічниці Лесі Петрик, які професійно й відповідально підійшли до такої важливої місії», - розповіла координатор зустрічі Ірина Кіянка.

Учасниці зустрічі домовились продовжувати почату справу, залучити усі інші райони області та утворити мережу «Жінки – АТО – Львівщина».

Ірина Кіянка зазначила: «Ми повинні спільно розуміти і відчувати цей біль, який маємо сьогодні і разом долати ці труднощі. Адже цих людей, яких ми вже втратили не повернемо, лише своїми спогадами і вчинками зможемо робити добрі і позитивні дії. І дуже важко почати знову коли немає тієї людини, яку ми сильно любили, але життя продовжується і ми мусимо діяти активно».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ