Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

СБУ: Комуністи виконували функції поліцаїв, допомагаючи Кремлю

Голова СБУ заявляє, що комуністи допомагали Росії в Криму і на Донбасі, а їхня підривна діяльність триває в Одесі і Харкові.

Про це він сказав в інтерв'ю газеті День.

"Всі ці комуністичні осередки й кубла тероризму згодом "вилізли нам боком". Коли почалася відкрита російська агресія, комуністи, як ніхто, виконували функції поліцаїв і колаборантів, допомагаючи Кремлю в Криму, в Луганській і Донецькій областях", - заявив Наливайченко.

"Саме блокування боротьби із сепаратизмом на рівні парламенту і Генеральної прокуратури в 2008 — 2009 рр. призвело до наслідків, які ми зараз маємо, — анексований Крим, окупована частина Донбасу", - додав він.

"Але їхню підривну діяльність не припинено й сьогодні. Ці кубла існують не лише в Луганську та Донецьку, а й у таких містах, як Одеса, Харків. Під прикриттям так званих антимайданів, Куликових полів — усе це ті самі осередки", - наголосив Наливайченко.

Він повідомив, що СБУ перекрила їм канали доставки вибухівки із зони АТО, Росії та Придністров’я, тепер вони "скуповують мисливські суміші, знаряддя й знову провокують".

"Операції із зачистки цілих районів Одеси та Харкова й надалі будемо продовжувати. Ми не розслабляємося. Триває ліквідація бандформувань, які поширюють свою злочинну діяльність й на територію сусідніх областей", - зазначив він.

Відповідаючи на питання про те, що КПУ планує провести мітинг 1 травня в Києві, й хоче запросити на святкування своїх російських колег, Наливайченко сказав:

"Вони можуть заявляти все що хочуть — хай збирають своє збіговисько. Але ті, хто причетний до терористичної та сепаратистської діяльності, одразу будуть затримані. Україна сьогодні захищає свою територію. Ті, хто сприяв агресії на сході нашої країни, переслідуватимуться як колаборанти Кремля і як ті, що скоїли злочини проти людяності", - наголосив він.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ