Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівщина прихистила біженців із країн Близького Сходу, Африки та Росії

За 23 роки незалежності України у міграційній службі Львівської області знаходяться на обліку 47 осіб, яким надано статус біженця та 7 іноземців, які отримали статус осіб, які потребують додаткового захисту. Переважно це іноземці з країн Близького Сходу, Африки та Росії, повідомила прес-служба ГУ ДМСУ у Львівській області.

11 жінок та 43 чоловіки, звернулись у службу з різних причин. Когось переслідували на батьківщині за національність чи колір шкіри, когось – за політичні переконання чи віру.

Семеро, осіб, які потребують додаткового захисту, – це люди котрі рятувались від військових конфліктів, що тривають на їх батьківщині.

Цьогоріч такий статус на Львівщині отримав студент-сирієць одного із львівських вишів. У Сирійській Арабській Республіці й досі триває внутрішній збройний конфлікт і молодий чоловік не хоче повертатись в країну, де небезпечно.

Усі іноземці адаптувались, чудово володіють українською мовою та цілком інтегрувались в суспільстві: знайшли житло та роботу, що дає їм можливість не сподіватись на допомогу держави.

Рішення про надання статусу біженця чи особи, яка потребує тимчасового захисту приймає ДМС України в Києві за рекомендаційним поданням місцевої міграційної служби.

Довідка.

-біженець - особа, яка не є громадянином України і внаслідок обґрунтованих побоювань стати жертвою переслідувань за ознаками раси, віросповідання, національності, громадянства (підданства), належності до певної соціальної групи або політичних переконань перебуває за межами країни своєї громадянської належності та не може користуватися захистом цієї країни або не бажає користуватися цим захистом внаслідок таких побоювань, або, не маючи громадянства (підданства) і перебуваючи за межами країни свого попереднього постійного проживання, не може чи не бажає повернутися до неї внаслідок зазначених побоювань;

-особа, яка потребує додаткового захисту, - особа, яка не є біженцем відповідно до Конвенції про статус біженців 1951 року і Протоколу щодо статусу біженців 1967 року та Закону України «Про біженців та осіб, які потребують додаткового або тимчасового захисту», але потребує захисту, оскільки така особа змушена була прибути в Україну або залишитися в Україні внаслідок загрози її життю, безпеці чи свободі в країні походження через побоювання застосування щодо неї смертної кари або виконання вироку про смертну кару чи тортур, нелюдського або такого, що принижує гідність, поводження чи покарання або загальнопоширеного насильства в ситуаціях міжнародного або внутрішнього збройного конфлікту чи систематичного порушення прав людини і не може чи не бажає повернутися до такої країни внаслідок зазначених побоювань.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ