Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Молодь Брюхович пропагує традиції писанкарства

Писанка - це частинка радості, світла й добра. Вона не лише відтворює багатий колорит української культури, а й стає частинкою наших бажань для інших людей. Писанки не просто розфарбовують, їх пишуть за допомогою особливих технічних прийомів – від цього і їхня назва. Повідомили в прес-службі МГО «Наші Брюховичі».

Ще на зорі християнської доби прикрашені яйця символізували собою оновлення життя і Воскресіння Спасителя. До Великодня писанки готують і дорослі, і малеча.

Писанкарство – давнє й улюблене мистецтво нашого народу. Воно мовою символів відтворює народне уявлення про Богом створений світ. Майстри-писанкарі кажуть: писати - дуже приємно, але найприємніше – отримувати результат. Барвисту писанку – символ Великодня, найсвітлішого дня року.

Однак, зараз багато людей і не знають навіть про те, як правильно позмальовувати писанки. Саме тому 5 квітня у Брюховичах, за ініціативи молоді селища та при підтримці духовенства відбуватимуться безкоштовні майстер-класи із розпису писанок. Всі охочі матимуть змогу прийняти участь у розписі та навчитися правильно виконувати художній розпис на яйці. Священики радо підтримали ідею молоді та запропонували проводити захід у приміщеннях святинь, а саме: Церкви Введення Пресвятої Діви Марії у Храм (УПЦ КП) та Церкви Різдва Пресвятої Богородиці(УГКЦ) орієнтовний час 14,00 год.. Майстер-класи організовують ОУМ "Спадщина",Бібліотека №29, інформаційний ресурс "Брюховичі Blog", МГО "Наші Брюховичі" за підтримки ГО "Разом до Змін", ГО "Рідні Брюховичі" та ГО "Перспектива".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ