Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

18 тисяч луганчан взяло участь у перших Днях Львова в Луганську

Більше 18 тис луганчан взяли участь у святкуваннях Днів Львова, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Офіційне відкриття свята відбулося на головній площі міста, де міський голова Луганська Сергій Кравченко та заступник міського голови Львова з гуманітарних питань Василь Косів привітали всіх присутніх.

Загалом протягом дня в заходах, присвячених Дню Львова в луганську, взяло участь 18 тисяч місцевих жителів. Їх пригощали львівським шоколадом, роздавали листівки «Запрошуємо до Львова».

Львівський театр Воскресіння здивував луганчан феєричним шоу на ходулях. Кульмінація першого дня презентації Львова в Луганську – вулична вистава «Глорія».

Театр представив для місцевих жителів свою відому виставу «Глорія». У виставі брало участь 12 акторів.

Незважаючи на холод та сніг, що випав, подивитися на виступ львівського театру прийшло близько 1 тисячі мешканців. Як розповідають організатори, мешканці Луганська були приємно здивовані і зацікавились діяльністю театру.

Також у перший день свята відомий історик Ілько Лемко презентував книжки про Львів для луганчан.

Відбулась зустріч у Народному домі «Світлиця». Послухати історії про Львів та отримати книжки відомого львовознавця прийшло понад 50 читачів. Зустріч тривала понад годину. Луганським читачам Ілько Лемко представив книжки «Кохання і смерть» і «Цікавинки з історії Львова».

Нагадаємо, це вже третій промоційних захід Львова у містах Східної України. Перед тим львів’яни радо знайомились з одеситами та харків’янами.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ