Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

18 вересня МОН визначить переможців конкурсу наукових робіт молодих вчених

18 вересня Міністерство освіти і науки України визначить переможців конкурсу наукових робіт молодих вчених. На конкурс подано 362 проекти з понад 100 вишів та наукових установ МОН. Про це йдеться на сайті МОН.

Зараз триває наукова і науково-технічна експертиза цих проектів. Її здійснює Експертна рада Міністерства, до якої увійшли молоді вчені – їх кандидатури були запропоновані Радою молодих учених при МОН.

Експертна рада надасть свій висновок 18 вересня. На його основі Конкурсна комісія на чолі з Міністром освіти і науки України Лілією Гриневич прийматиме остаточне рішення щодо фінансування проектів.

Цього року конкурс проектів наукових робіт молодих вчених проходить вже вдруге. Торік для фінансування проектів-переможців конкурсу було виділено трохи більше 12 млн гривень. Цього року для продовження фінансування цих досліджень держава виділила ще майже 30 млн гривень.

Для фінансування проектів молодих науковців, що переможуть цього року, у держбюджет закладено 13,4млн гривень. У майбутньому їх також планують дофінансовувати.

Врахувавши досвід попереднього року, МОН внесло низку змін до процедури проведення конкурсу.

Відтепер експертизу проектів здійснюють 5 фахівців, в той час, як минулого року їх було 4. Загальна кількість балів вираховується як середнє арифметичне значення оцінок від трьох експертів, що знаходяться у діапазоні між найнижчою та найвищою. Тобто, найвища та найнижча оцінки не враховуються. Це має забезпечити більш якісну та об’єктивну експертизу.

Цього року також дозволили подавати проекти з терміном до 3 років виконання. Окрім цього, до міждисциплінарних наукових проектів дозволили залучати співкерівником докторанта або доктора наук, віком до 40 років.

Нагадуємо, що Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич анонсувала збільшення підтримки молодих вчених. Зокрема, йшлося про розширення можливостей для зайняття ними академічних, адміністративних та наукових посад, а також Програму забезпечення житлом.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ