Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Українські видавці безкоштовно передали книги освітянам Луганської області

Триває благодійна акція із збору книжок «Бібліотечка для Донбасу», започаткована Держкомтелерадіо. За словами Голови Держкомтелерадіо Олега Наливайко, її підтримали понад 40 українських видавництв. У зону АТО вже передано понад п’ять тисяч книжок. Координує збір видань ПАТ «Укрвидавполіграфія», повідомила прес-служба Держкомтелерадіо України.

2 квітня чергова партія книг за ініціативи Уповноваженого Президента України з мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській області Ірини Геращенко була передана освітянам Луганської області під час виїзного засідання Комітету Верховної Ради України з питань освіти. Українські книжки (підручники, навчальна і дитяча література, твори класиків і сучасних творів) поповнили бібліотеки шкіл, інтернатів, вузів і профтехучилищ. Загалом було передано комплекти книжок для 130 загальноосвітніх шкіл Луганщини, 28 професійно-технічних училищ, 45 дошкільних дитячих закладів. Книжки шрифтом Брайля отримали вихованці інтернату для дітей із вадами зору.

 «Кожна передана українська книжка сприятиме посиленню проукраїнських настроїв  на Донбасі», - вважає Ірина Геращенко.

 Найближчим часом комплекти книжок від українських видавців безкоштовно отримають Східноукраїнський національний університет ім. Володимира Даля у Сєверодонецьку, Луганський національний університет імені Тараса Шевченка у Старобільську.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ