Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Унікальна екологічна акція у Львові - пересаджували дорослі дерева

Учора, 7 квітня, у Львові на вул. Богдана Хмельницького, 230 відбулась унікальна екологічна акція - пересаджували великі довголітні канадські клени. Тут планують збудувати дванадцять секцій нового житлового комплексу «Khmelnytskyi hall». І от, аби не знищувати довкілля, забудовник вирішив пересадити тридцятирічні дерева.

"На цьому місці була закинута територія, де ходили лише цигани. Ми ж хочемо створити затишну територію для життя, не порушуючи того, що було створено природою. Збудувати будинок можна за рік-два, але для того, аби виростити дерево, потрібно тридцять років", – розповів Олександр Островський, інвестор будівельної компанії "MS".

Загалом було пересаджено два дерева, однак з початком будівництва наступних секцій заплановано пересадити іще кілька дерев. Слід сказати, що пересадити велике дерево – це далеко не дешева та складна операція.  

Говорить Олександр Островський: "Тут буде створена зелена територія, площею півтори гектари. У межах житлового комплексу «Khmelnytskyi hall» будуть футбольні поля, дитячі майданчики, ландшафтні території з фонтанчиками. Все це повинно бути інтегровано в ту природу, яка є. Насправді пересадити дорослі дерева дуже дорого, однак ми вирішили зберегти ці багатолітні дерева".

Щоб все відбулося якнайкраще, компанія «MS» консультувалася з професіоналами, які займаються ландшафтним дизайном. Також була орендована спеціальна техніка. Працівник компанії Микола, який пересаджував дерева, розповів, що така справа для нього є новинкою. «Переважно садять молоді дерева, маленькі, а не такі, як оце ми. Проте я думаю, що з ними все буде добре. Адже ми їм коріння не обрубували, а просто ретельно обкопували екскаватором з усіх боків, щоб звільнити від земля», – зазначив Микола. 

Пересадження дерев обійшлось будівельній компанії «МS» майже в 50 тисяч гривень.

Фото - Сергій Бобра, Гал-Інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ