Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка  |  Здоров'я

Фірма, що ледь не зруйнувала Львівський перинатальний центр, знову бере участь в тендері

Оголошено тендер на реконструкцію Львівського обласного перинатального центру. Ми домовилися з компанією, яка займалася ним раніше, про розривання угоди. І ця компанія, як і інші, братиме участь в тендері. Про це сьогодні, 14 квітня, під час прес-конференції повідомив голова Львівської ОДА Олег Синютка.

«Водночас, - додав голова ОДА, - риску під цим повинні підвести правоохоронні органи. Якщо там є вкрадені кошти, значить будуть відповідати. Якщо це просто публічна дискусія, правоохоронні органи повинні поставити крапку у цій дискусії».

Керівник області також повідомив, що цього року реконструкцію першого корпусу перинатального центру повинні завершити, і відновити його роботу.

Нагадаємо, реконструкцію Львівського обласного перинатального центру розпочали ще 2013 року, але до завершення так і не довели: демонтували обладнання, зняли дах і залишили зимувати. За рік будівлю без даху довели до жалюгідного стану. На реконструкцію виділили 35 млн грн. Однак, недобросовісний київський підрядник «АероБуд» грошей не освоїв.

Майже два роки персонал перинатального центру, який займався лікуванням патологій вагітності а також приймав близько тисячі пологів щороку, сидить без роботи.

У 2015 році Львівській ОДА за підтримки нардепів від Львівщини вдалося домогтися виділення 45 млн грн з державного бюджету на реконструкцію медичного закладу. Хоча, це лише половина необхідної суми, щоб відновити роботу установи повністю. 

Фото - Сергій Бобра, Гал-інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ