Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

На Львівщині розпочали промисловий видобуток газу на щойно розвіданому родовищі

15 квітня на Крехівському родовищі у Жидачівському районі розпочали промисловий видобуток природного газу. За попередніми оцінками експертів, тут може залягати близько 150 млн кубометрів газу.

 

"У 2014 році вдалось розвідати газове родовище, котре геологи шукали протягом багатьох років. Вони говорять, що натрапили на одне з найбільших родовищ природного газу мезозойської епохи. Це дає нам можливість сподіватись на значні обсяги промислового видобутку газу", - розповів голова Львівської ОДА Олег Синютка під час урочистого відкриття.

Крехівське родовище уже підключили до загального магістрального газопроводу ГТС України. На сьогодні в розвідку та розробку природного газу інвестовано 50 млн грн.

"За даними геологічної розвідки запаси природного газу в Крехівському родовищі близько 150 млн. кубометрів. Наразі воно на першому етапі розвідки. Ми зробили лише три свердловини. Для повної розвідки запасів газу потрібно зробити 15-20 свердловин", - зазначив Степан Козицький, представник групи інвесторів.

Також він висловив сподівання, що відкриття Крехівського газового родовища стане важливим кроком до енергонезалежності України.

Фото - Сергій Бобра, Гал-Інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ