Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Валерій Чалий провів зустріч з Віце-прем'єр-міністром Молдови

Заступник Глави Адміністрації Президента України Валерій Чалий провів зустріч з Віце-прем’єр-міністром з питань реінтеграції Республіки Молдова Віктором Осіповим. Повідомили в прес-службі адміністрації Президента України.

Співрозмовники відзначили, що дві країни проходять через період трансформації і мають спільні виклики, які можуть бути вирішені, зокрема завдяки посиленню співробітництва між Україною та Республікою Молдова.

Віктор Осіпов позитивно оцінив зусилля України з реформування економіки. У контексті активізації українсько-молдовської економічної співпраці було акцентовано увагу на важливості підготовки до чергового засідання Міжурядової змішаної комісії з питань торговельно-економічного співробітництва.

Під час зустрічі були також обговорені спільні зусилля двох держав з придністровського врегулювання. Валерій Чалий підкреслив, що позиція України залишається незмінною - "ми виступаємо за виключно мирне врегулювання конфлікту шляхом переговорів на основі територіальної цілісності Молдови". При цьому заступник Глави Адміністрації Президента зазначив, що "спільні зусилля сьогодні є надзвичайно важливими, адже придністровська проблематика набуває сьогодні нового значення".

Валерій Чалий також наголосив на зусиллях України щодо вироблення нових форматів співробітництва в регіоні та залучення до них Республіки Молдова.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ