Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Не той уже «Металіст», не ті ще «Карпати»

Перший матч 20 туру Прем'єр-ліги, у якому харківський «Металіст» приймав львівські «Карпати», завершився безгольовою нічиєю – 0:0. «Карпати», незважаючи на те, що грали на виїзді, аж ніяк не злякалися суперника і були ближчими до перемоги. За «Металіст» зіграв і головний арбітр матчу, киянин Сергій Скрипак, який за фол останньої надії у дебюті гри не вилучив з поля воротаря Сергія Погорілого.

Цей епізод стався на 3-ій хвилині зустрічі. Швидкий перехід «Карпат» з оборони в атаку завершився чудовою передачею Худоб'яка на Шведа, який, випередивши захисника та воротаря, не зумів пробити у порожні ворота. Воротар Сергій Погорілий зніс молодого нападника «Карпат», за що отримав лише жовту картку. Груба помилка арбітра матчу не пройшла повз увагу головного тренера «Карпат» Ігоря Йовічевіча. Через надмірні і цілком зрозумілі емоції Ігоря Йовічевіча вилучили з тренерської зони на трибуни, а захисник «Карпат» Андрій Гітченко отримав попередження за те, що розповідав арбітру правила гри у футбол.

Перший тайм матчу пройшов повністю за домінування «зелено-білих». З першого погляду аж не вірилося, що «Карпати» настільки впевнено можуть грати у Харкові. Гості неодноразово серйозно хитали оборону суперника і були близькими до того, аби відкрити рахунок. Найкращий шанс у першому таймі втратив Кожанов. Після класної передачі Шведа Денис невдало пробив з меж штрафного майданчика. Окрім Кожанова, можливості відзначитися були у Страшкевича, Кльоца, Шведа та Худоб'яка. В усіх випадках Погорілий виручав свою команду.

За увесь тайм «Металіст» майже нічого не створив біля воріт «Карпат», а відтак, у Ігоря Рахаєва, головного тренера команди, у перерві була серйозна розмова зі своїми підопічними.

У другому таймі малюнок гри обох команд дещо змінився. «Карпати» уже не були такими гострими в атаці, а «Металіст» поступово взяв контроль м'яча на себе. Однак, за увесь тайм харківська команда створила лише кілька напівмоментів, жоден з яких не завершився взяттям воріт.

На завершення гри забити за «Карпати» міг Костевич. Удар молодого «карпатівця» з-за меж штрафного майданчика парирував Погорілий. Загалом, другий тайм матчу був менш цікавішим, аніж перший і, відверто кажучи, був нудним. Зважаючи на «старання» та «вміння» обох команд в атаці, не важко було передбачити, що вдруге у сезоні «Карпати» з «Металістом» сильнішого не виявлять.

Нічия у Харкові більше порадувала львівські «Карпати». Гра показала, що майбутнє у команди Ігоря Йовічевіча є. Деякі молоді гравці неодноразово довели, що отримали шанс заграти у першій команді не випадково. Єдиною великою проблемою львівського клубу й надалі є брак забивного форварда. Утім, вболівальники команди на це можуть закрити очі, оскільки молодь Ігоря Йовічевіча своєю грою справді вселяє надію у світле майбутнє.

«Металіст», граючи вдома перед своїми вболівальниками, мабуть, ще раз довів, що від старого «Металіста» у цієї команди залишилася хіба назва. Ігорю Рахаєву, аби претендувати на потрапляння у зону Ліги Європи, однозначно потрібно попрацювати над помилками і зробити висновки з такої безбарвної гри.

Прем'єр-ліга. 20 тур. Харків. ОСК «Металіст». 6 285 глядачів

«Металіст» (Харків) – «Карпати» (Львів) – 0:0

«Металіст»: Погорілий, Кулаков (Бєсєдін, 46), Рижук, Булят, Селін, Прийомов, Іщенко, Довгий, К. Ковальчук (Каядо, 62), Назаренко, Болбат.

«Карпати»: Мисак, Мірошніченко, Гітченко, Пластун, Костевич, Худоб'як, Чачуа, Кльоц (Даушвілі, 71), Кожанов (Голодюк, 77), Страшкевич (Гуцуляк, 45+2), Швед.

Арбітр – Сергій Скрипак (Київ).

Попередження: Погорілий, 4, Довгий, 66, Селін, 73, Іщенко, 90+4 – Гітченко, 4, Пластун, 50, Кльоц, 52.

Богдан Пастернак

Фото з офіційного сайту ФК «Карпати»

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ