Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Обираючи між незалежним активістом і лояльним колишнім регіоналом, Порошенко скоріше призначить другого

Обираючи між незалежним активістом і лояльним колишнім регіоналом, Порошенко скоріше призначить другого. Це така кадрова політика президента. Він намагається ставити людей, які підконтрольні йому, – зазначив у коментарі «Гал-інфо» координатор руху «Сильні громади Донеччини» Валентин Краснопьоров.

«Така політика має свої плюси для Президента, але й мінуси для громадськості. Намагаючись знайти людей, які максимально підконтрольні йому, Порошенко дуже часто не зважає на колишній «регіональний» шлейф людини. Якщо є вибір, припустімо, є лояльна людина, що була «регіоналом», і лояльна людина, що не була «регіоналом», то він призначує ту, що не була. Але коли вибір стоїть між лояльним колишнім «регіоналом» і нелояльним активістом, то він, скоріш за все, обере лояльного екс-«регіонала». Така політика дуже помітна, якщо аналізувати призначення Порошенка на Донбасі», – сказав експерт.

Воднораз він наголосив, що не завжди в цьому слід звинувачувати Порошенка. Він прагне контролювати ситуацію у складному регіоні, але є достатньо гнучким, щоб прислухатися до думки громадськості. Справи за малим – сформувати сильні громади.

«Чи можна звинувачувати лише Порошенка? Це питання громадянського суспільства. Якщо громада, місто буде суб’єктним, зможе обстоювати своє право на контроль за ситуацією, то імовірно, що Порошенко йтиме назустріч. Отже, проблема також у тому, що в багатьох місцях не сформовані суб’єктні громади», – підсумував Валентин Краснопьоров.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ