Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Бойовики "Ісламської держави" і афганського "Талібану" оголосили один одному священну війну

Бойовики угруповання "Ісламська держава" і афганського руху "Талібан" оголосили один одному священну війну, тобто джихад, - ТСН.

Конфлікт між двома терористичними організаціями почався після того, як лідер "ІД" Абу Бакр аль-Багдаді назвав муллу Мохаммада Омара - засновника "Талібану" - "дурнем і неписьменним воєначальником", який не заслуговує "ні духовної, ні політичної довіри". 

У відповідь лідер талібів заявив, що жоден з членів руху не встане під прапори "Ісламської держави", а прапори угруповання ніколи не з'являться на афганській землі. 

"Ісламська держава" (раніше "Ісламська держава Іраку і Леванту") - радикальне угрупування, створене в 2006 році в Іраку шляхом злиття низки екстремістських угруповань під егідою місцевого відділення "Аль-Каїди". 

З 2013 року угруповання розірвало відносини з "Аль-Каїдою" і самостійно почало брати участь у громадянській війні в Сирії. 

Ісламістський рух "Талібан" був створений в Афганістані в 1994 році. З 1996 по 2001 рік він правив країною, в 2003 році ООН визнала рух терористичною організацією. Таліби надали притулок Усамі бен Ладену після теракту 11 вересня 2001 року в Нью-Йорку.

ТСН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ