Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Львівщина зацікавлена в американській участі у проекті прокладання євроколій

Львівщина зацікавлена в американській участі у проекті прокладання європейських колій як складової розбудови Балтійсько-Чорноморського транспортного коридору. Окрім того, Львівщина прагне залучити інвестиції у деревообробну галузь – щоби лісову сировину не вивозили на експорт, а більше обробляли у регіоні. Про ці та інші аспекти двосторонньої співпраці спілкувалися у понеділок, 20 квітня, голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка та Надзвичайний і Повноважний посол США в Україні Джеффрі Пайєтт.

Окрім того, інвесторів зі США могли би зацікавити харчова промисловість, сільське господарство, переробна галузь та інші сектори економіки Львівщини.

Джеффрі Пайєтт зі свого боку пообіцяв сприяння в активізації співпраці та поцікавився суспільно-політичною ситуацією в регіоні.   

Довідка

Станом на 31 грудня 2014 року інвестиції зі США в економіку Львівщини становили 9,1 мільйона доларів США. Це 0,7% від загального обсягу інвестицій, залучених в область. Протягом минулого року американські інвестори вклали 125,3 тис. дол. США прямих іноземних інвестицій (0,3% від загального обсягу надходжень за 2014 рік).

Загальний обсяг іноземних інвестицій у Львівську область станом на 31 грудня 2014 року склав 1,375 мільярда доларів США (протягом минулого року Львівщина отримала 46,6 млн. дол. США). У розрахунку на одного мешканця області припало 545,7 дол. США прямих іноземних інвестицій.

Найбільші підприємства з американськими інвестиціями:

"Бориславська нафтова компанія", інвестор – Fountain Oil Boryslav incorporated (розробка нафтогазових родовищ);
ПП "Смартком" – надання транспортно-експедиційних послуг;
АТЗТ "Світанок" – швейна фабрика;
ТОВ "Видавничий дім Молода Галичина" – видавництво книг;
ТОВ "Аттік Декор" – роздрібна торгівля меблями;
ТзОВ "Проджені Солар Україна", інвестор – "Проджені Солар Інк" (виробництво електродвигунів, генераторів і трансформаторів).

Основні показники зовнішньоторгівельної співпраці Львівської області зі США

У 2014 році обсяг зовнішньої торгівлі Львівщини зі США склав 18,5 млн дол. США (0,5% від зовнішньоторговельного обороту області протягом 2014 року,  57,0% до 2013 року). При цьому експорт склав 1,9 млн дол. США (0,1% від загального експорту області у 2014 році, 61,9% до 2013 року), а імпорт - 16,6 млн дол. США (0,7% від загальнообласного імпорту,  56,5% до 2013 року). Сформувалося від'ємне сальдо зовнішньої торгівлі області зі США  розміром  14,7 млн дол. США.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ