Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Кримінал

Екс-регіонала Сергія Ківалова пильнують спецслужби

Голова Служби Безпеки України Валентин Наливайченко підтвердив, що антиукраїнською діяльністю народного депутата, екс-регіонала Сергія Ківалова займаються спецслужби. Наразі СБУ веде слідчі дії, проводить експертизи і готує подання на арешти. Про це під час брифінгу поінформувала народний депутат, член ради партії «Воля» Ірина Суслова. Повідомила партія "Воля".

«Ківалов обов'язково буде покараний і за сепаратизм, і за розкрадання державного майна. Про  наміри очистити владу від таких політиків як Ківалов, свідчать і останні  заяви Президента України Петра Порошенка.  Під час  нещодавнього візиту до Одеси він закликав одеситів не голосувати за Ківалова і за Опозиційний блок.  Я переконана, що ініційовані партією «Воля» кримінальні справи щодо Сергія Ківалова нарешті закінчяться судовим рішенням», - наголосила Суслова.
 
Депутат ВОЛІ оприлюднила факти, за якими партія  вимагає покарати одіозного політика. Серед них: розкрадання за допомогою злочинних схем земель та майна Одеського морського училища №17 та Міжрейсової бази моряків; організація та відправка студентів Одеської юридичної академії на Антимайдан до Києва; заклики до сепаратизму, розміщення у ЗМІ статті щодо надання окремого статусу Одеській області.
 
Станом на сьогодні відкрито кримінальні провадження проти службових осіб Одеської юридичної академії та особисто проти Ківалова.
 
Довідково: У відповідь на депутатське звернення Ірини Суслової,  Заступник Генерального прокурора  України Юрій Столярчук повідомив про розслідування кримінального провадження за ч. 1 ст. 110 КК України (Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України). Ця стаття передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 5 років з конфіскацією майна або без такої).
 
Кримінальне провадження  порушено за фактом поширення у друкованих та електронних ЗМІ закликів Ківалова до повалення конституційного ладу в Україні шляхом зміни форми державного устрою та правління, меж території і державного кордону.
 
У кримінальному провадженні виконуються слідчі (розшукові) дії, спрямовані на перевірку причетності депутата Ківалова до фінансування сепаратизму на території Одеської області, примусу студентів університету до участі в Антимайдані, протизаконної діяльності Одеського телеканалу «Академія», в ефірному контенті якого лунали висловлювання щодо повалення конституційного ладу
 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ