Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Реформа місцевого самоврядування може бути відкладена через загрозу сепаратизму, – Віталій Кулик

Реформа місцевого самоврядування – це реформа мирного часу. Сьогодні наявні побоювання значної частини депутатського корпусу. Ці побоювання пов’язані з примарою сепаратизму. Про це сьогодні, 21 квітня, сказав під час круглого столу «Регіональна реформа в Україні: плюси та мінуси для Львівщини» директор Центру досліджень проблем громадянського суспільства Віталій Кулик.

«Внаслідок місцевих виборів місцеві ради на сході та півдні будуть значною мірою сформовані симпатиками «Опозиційного блоку». Немає сумніву, що депутати від цієї сили почнуть активно педалювати питання децентралізації, в тому числі створення незалежної муніципальної міліції, незалежних суддів. Ризики проголошення Херсонської народної республіки чи Чорноморської народної республіки є актуальними. Відтак, я не виключаю, що реформа місцевого самоврядування буде відкладена», – сказав експерт.

На його думку, найбільш імовірним є проведення місцевих виборів за чинним законом із наданням чинних повноважень. Політолог припустив, що конституційна реформа навіть може бути ухвалена, але в перехідних положеннях буде зазначено, що вона набере чинності в 2017 році.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ