Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

МВС відмовилося від бастіонів із США, бо вони невигідні – заява

У Міністерстві внутрішніх справ пояснили, що відмовилася від фортифікаційних споруд виробництва Hesco Bastion Inc, бо пропозиція була невигідною. Про це повідомила прес-служба МВС.

Подібна продукція виробництва Hesco Defensisve Barriers (США) має дещо кращі характеристики, однак істотно дорожче. Крім того, ціна значно зростає через необхідність сплати ПДВ, митного збору. МВС України направило у відповідний комітет Верховної Ради України запит про включення даної продукції в перелік товарів, які звільняються від даних зборів. У разі позитивного рішення, товару стане конкурентоспроможним на українському ринку, і питання про закупівлю захисних бар'єрів виробництва фірми Hesco буде розглянуто в порядку, встановленому законодавством України.

В даний час ніяких договорів, у тому числі про наміри на поставку захисних модулів ні МВС, ні НГУ не укладалося.

Крім того, первинна пропозиція ТОВ «Фірма ТММ», яке є представником американської компанії Hesco Defensisve Barriers в Україні, було озвучено виключно як безкоштовна допомога для України для захисту наших військовослужбовців і мирних жителів від іноземної агресії.

Надалі пропозицію про поставку певної кількості захисних фортифікаційних споруд було змінено на комерційну пропозицію. Після чого НГУ провело моніторинг ринку подібної продукції і як наслідок ініціювало процедуру зменшення закупівельної ціни за рахунок скасування податків і митних зборів. 

Варто відзначити, що і в разі позитивного рішення, процедура закупівлі захисних споруд буде виконуватися виключно у відповідності з Законом України «Про здійснення державних закупівель». Який передбачає тільки один принцип вибору переможця: найкраще співвідношення ціни та якості.

Тим не менше, Національна гвардія України продовжить розгляд можливості придбання габіонів для захисту особового складу і техніки.

Таким чином, МВС не брало і не могло брати на себе ніяких зобов'язань перед одним з можливих учасників торгів до проведення процедури. НГУ не сприймає методи шантажу та тиску при проведенні державних закупівель і не збирається обговорювати питання обороноздатності країни в публічній сфері.


Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ