Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією  |  Cуспільство

У карпатському містечку Сколе зустріли свого «кіборга»

У карпатському містечку Сколе свято. Містяни зустрічають свого героя АТО 36-річного Івана Малісевича, позивний «Іван». Обличчя людей та бійців-побратимів усміхнені, адже Іван повернувся з війни живим, хоча й сильно травмованим. По приїзді з шпиталю боєць одразу прямує до своєї улюбленої лавки на подвір'ї рідного дому. Каже - на ній завше любить сидіти. Там і приймає вітання сусідів та товаришів. Про це пише прес-служба Правого сектора у Львові.

Ще торік у грудні чоловік отримав в Пісках в бою з сепаратистами важке поранення. Уламок міни відтяв йому  частину потилиці і дивом не пошкодив мозок . Лікарі це називають справжнім дивом. Тоді бійцю у Дніпропетровську зробили операцію, опісля  він лікувався в Києві, а останні два місяці провів у військовому шпиталі у Львові. Після поранення та операції чоловік не ходив – не функціонувала ліва нога, але вже зараз за допомогою спеціального наколінного підтримувача та милиць здіймається на ноги.

22 квітня бійця відправили на реабілітацію додому у рідне Сколе. Невдовзі йому мають зробити чергову складну операцію – приживити титанову пластину на місце відрізаної снарядом маківки. «Тоді я стану справжнім кіборгом, з пластиною» - жартує Іван.

З шпиталю бійця забирали побратими з «Правого сектора» та  мати Роксолана.  Жінка розповідає  – на війні добровольцем воює й її молодший син Роман. «Я казала Романові, щоб не йшов, у нього ж двоє дітей. Але він сказав, що не може, що повинен бути там», -  каже жінка. Також війні вже побував батько Івана та Романа та їхній дядько. Пані Роксолана зізнається, що пишається своїми дітьми та рідними, однак переймається, аби їхня жертва не була даремною. 

Сам Іван каже, на реабілітації засиджуватися не збирається. Після операції з приживлення титанової пластини він знов планує потрапити на передову. «Ось такий він незламний Іван» - говорять про  бійця його товариші з «Правого сектора».


Відео - Petro Volinski

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ