Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

24 квітня - зовнішнє незалежне оцінювання з української мови та літератури

1/3
Завтра, 24 квітня, з тесту з української мови та літератури розпочинається ЗНО-2015 У Львівській області на тест з української мови та літератури зареєстровано 19 тисяч людей. Лише дві тисячі обрали для себе поглиблений рівень. Про це під час прес-конференції розповіли Лариса Середяк, директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти, та Ірина Сеслюк, начальник відділу загальної освіти департаменту освіти та науки Львівської ОДА.

"Особливістю цього року є те, що державна підсумкова атестація з укераїнської мови та літератури для випускників шкіл буде проведена у формі ЗНО. Всі, хто має намір стати студентом, а також ті, хто хоче отримати атестат про середню освіту, повинен отримати сертифікат ЗНО з цього предмета", - зазначила Лариса Середяк.

У Львівській області на ЗНО з української мови зареєстровано 19 тисяч осіб, з них цьогорічних випускників - 14 тисяч. 

"Для них передбачено 75 пунктів тестування. Пункти тестування розташовані майже в усіх районних центрах та містах за винятком Моршина, Трускавця, Нового Роздолу та Пустомит. В який саме пункт потрібно прийти для складання тесту, вказано на запрошеннях", - розповіла Лариса Середяк.

Вона також наголосила на тому, що зайти в пункт тестування можна буде лише за наявності оригіналу сертифіката, оригіналу паспорта або свідоцтва про народження та запрошення.

"Для доїзду учнів до пунктів тестування будуть використовувати шкільні автобуси. Також нами були повідомлені районі відділи внутрішніх справ з метою забезпечення супроводу шкільних автобусів. Маємо надію, що ніхто не запізниться до початку тестування. Усім, хто перевозитиме учнів на ЗНО, рекомендовано помістити на лобове скло відповідний логотип", - наголосила Ірина Сеслюк.

Зазвичай тест з української мови проходив в червні, однак, в зв’язку з тим, що він є також державною підсумковою атестацією, його було перенесено на квітень. "До проведення тестування залучено 3 500 викладачів області, а це близько 10% викладацького складу. Спостерігатимуть за процедурою складання тестів понад 200 осіб. Найбільше зареєструвалось громадських активістів від мережі ОПОРА. Всі, хто мають намір бути у пунктах тестування, повинні зареєструватись на нашому офіційному сайті, отримати посвідчення громадського спостерігача", - зазначила Лариса Середяк.

Також учасники прес-конференції зазначили, що жодних спеціальних процедур для складання ЗНО переселенцями зі сходу та Криму не передбачено. "Після переїзду в область вони навчались в тій чи іншій школі області, тож здаватимуть тести разом з іншими випускниками", - додала Лариса Середяк.

Фото - Сергій Бобра, Гал-Інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ