Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Якщо забудовники не зупиняться, через 2-3 роки втратимо Львів, - Юліан Чаплінський

Учора, 23 квітня в рамках першого у Львові «Ярмарку житла» відбулася зустріч головного архітектора Львова Юліана Чаплінського з компаніями-забудовниками міста.

Під час зустрічі Юліан Чаплінський зауважив, що в період війни на сході України інтерес до житла у Львові помітно зріс, а відповідно місто отримало серйозні вливання грошей. Втім, головною метою новообраного головного архітектора міста було пояснити забудовникам, що аби уникнути будь-якого колапсу у майбутньому, потрібно налагодити співпрацю забудовників з управлінням архітектури міста.

«Бачу цю співпрацю, - каже Юліан Чаплінський. - У Європі так прийнято. Нещодавно був у Вроцлаві, де в цьому переконався. Усі ідеї інвесторів в місто йдуть через головного архітектора. F yас часто ставлять перед фактом і розказують, що dже собі усе порахували. Для прикладу, коли ми кажемо забудовнику, що вони збудують лише половину з того, у людей є розчарування. Аби цього уникнути, пропонуємо cаме таку схему співпраці. Якщо це у Вроцлаві працює, то воно може працювати у нас».

Щодо розширення території міста для нових забудов, то Чаплінський вважає, що цього робити не потрібно.  

«Нагальним питанням не є розширенням міста, а визначення його кордонів. Розширення не потрібне. Бачимо приклади розширення інших міст, які призводили до колапсу з транспортом та створювали інші проблеми. Хочеться, аби забудовники викинули з подвір'їв будинків автомобілі і створили більше умов для пішоходів та велосипедистів. Загалом, якщо Львів і надалі так інтенсивно забудовуватиметься, то ми втратимо європейське місто через 2-3 роки», - додав головний архітектор Львова.  

Натомість висловити свою точку зору як слід забудовникам не вдалося. Юліан Чаплінський, відповівши лише на кілька «робочих» запитань, через власну зайнятість покинув конференц-зал, і, як виявилося згодом, на цьому завершив «круглий стіл», який був проведений в рамках першого «Ярмарку житла» у Львові.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ